Д-р Калин Поповски: Фалшивите ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове

Д-р Калин Поповски: Фалшивите ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове

05 юли 2019  |   0 коментара

11 лева субсидия за глас са много, но 1 лев е подигравателно, смята депутатът

Специализираните органи понякога разкриват част от престъпленията, свързани с издаване на фалшиви ТЕЛК решения. Наистина някаква потресаваща цифра изнесе премиерът, че болничните са двойно повече от миналата година. Не мога да си обясня как се получава такова нещо. Тези фалшиви болнични и ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове на държавата много сериозно.

Това заяви в ефира на България ОН ЕР народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ д-р Калин Поповски. 

Относно финансирането на общинските болници във Видин и Враца той е на мнение, че те имат по-тежки проблеми, отколкото има по принцип държавното здравеопазване.

По думите му в последните години не се тръгва към решаване на проблемите в здравеопазването, които включват недостатъчно финансиране, неправилно разпределен бюджет и др.

Най-важните болници, които са държавните, се финансират само от едно перо. Това рефлектира в ниски заплати, немотивиран персонал и миграция към частни болници и чужбина, заяви д-р Калин Поповски.

Поповски коментира и темата за приетото решение за 1 лев партийна субсидия на действителен глас. Според него с тази промяна се минава от едната крайност в другата. Той е категоричен, че 11 лева са много, но 1 лев е подигравателно.

Ако президентът реши, може да наложи вето и да има ново гласуване, поясни Поповски в предаването „Денят ON AIR“ с водещ Николай Кръстев.

Депутатът допълни, че Националната стратегия за интеграция на циганите е внесена в Министерския съвет и чака решение за одобрение.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *