Д-р Калин Поповски: Противоепидемичните мерки в болниците понякога се подценяват

Д-р Калин Поповски: Противоепидемичните мерки в болниците понякога се подценяват

11 май 2020  |   0 коментара

Според д-р Калин Поповски само с ваксина можем да преодолеем Ковид-19 завинаги

201 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция у нас. Това са 11% от всички установени случаи на Ковид-19 в България. Защо има толкова заразени медици?

Това е много тревожна тенденция, от парламентарната трибуна обърнах внимание на министър Ананиев. Противоепидемичните мерки в болниците понякога се подценяват, каза за „Денят ON AIR“ депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски

Според него може да се радваме, защото общата национална цифра на заразени, спрямо другите европейски държави, е много ниска.

Всеки болен, който е суспектен за това опасно заболяване, трябва да бъде преглеждан много внимателно. Заболяването е сериозно, многопрофилно и не бива да се подценява дори при тези, които не са на респиратор, коментира д-р Поповски.

Народният представител добави, че медиците по болниците са подготвени да посрещнат това заболяване. По думите му до около 15 април в Източна Европа е имало около 1000-1100 починали от Ковид-19, а в Западна Европа в този момент жертвите на коронавируса са били над 65 000.

В трескаво очакване сме на ваксината, САЩ заявяват, че в най-добрия вариант ще е готова до края на годината. Само това е начинът да се преодолее тази болест завинаги. Усложненията в болниците се лекуват с тройни антибиотични комбинации, кортикостероиди, подчерта д-р Калин Поповски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че дори и коронавирусът да мутира, това би трябвало да е предвидено във ваксината и тя да има траен, при възможност доживотен ефект.

Няма лечение, което да няма странични ефекти. Един най-обикновен аналгин натоварва черния дроб. Още сме в началото на модела на лечение с кръвна плазма, това е един скъп метод, който тепърва ще се развива, смята Калин Поповски.

Народният представител от ВМРО посочи, че се мислят различни варианти за компенсации на туристическия бизнес. Сингапур въвежда стикери на хотелите, които са взели всички противоепидемични мерки. Може би трябва да се помисли такива мерки да бъдат въведени и в България. Ще настояваме за образованието, нещата за бизнеса ще се решават до неделя вечер, допълни д-р Поповски.

Вижте целия разговор във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *