Д-р Калин Поповски: Плевен има остра нужда от промяна

Д-р Калин Поповски: Плевен има остра нужда от промяна

12 септември 2019  |   0 коментара

Сряда бе необичаен парламентарен ден, защото в пленарна зала бяха извикани главният прокурор, директорът на ДАНС и вътрешният министър, за да говорят пред депутатите  по повод разследването на неправителствена организация, свързана с интереси на чужди държави у нас, т.нар. шпионски скандал.

Това заяви д-р Калин Поповски в предаването „Темите“ по ТВ Европа. Поповски е народен представител от ВМРО, член на националното ръководство на партията и кандидат за кмет на Плевен.

Той обясни, че е подкрепил идеята на опозицията това заседание на парламента да бъде закрито, заради естеството на коментираните теми. Останал е учуден, че от ГЕРББ са гласували против, като така в крайна сметка заседанието е протекло открито за медии.

От изслушването на министъра, прокурора и шефа на ДАНС е станало ясно, че през сдружение „Русофили“ са ставали нерегламентирани плащания. Специализираните органи трябва допълнително кои от въпросните плащания са в разрез с българското законодателство. Има съмнение, че чрез това НПО се финансират български политически партии в чужди държави.

По повод заявка на партия Атака, която вече не е част от коалиция „Обединени патриоти“ Поповски увери, че парламентарната група ще си остане с това име – така, както е регистрирана в началото на сегашното 44-о Народно събрание.

Плевен има остра нужда от промяна. Затова и приех отговорността ВМРО да ме издигне за  кандидат за кмет на Плевен, разкри д-р Калин Поповски. На евровота в област Плевен ВМРО е трета политическа сила, след ГЕРБ и БСП, които са с почти изравнен резултат. 

Той разясни, че е преди местната структура да го номинира за кмет се е коментирало ВМРО да издигне непартийна, гражданска кандидатура. Но в крайна сметка се е решило да се излезе с политическа фигура, а личността на д-р Поповски е събрала най-много подкрепа, защото е познат на плевенската общественост и като лекар, и като участник в местната власт. Преди да стане народен представител той е бил два мандата общински съветник в Плевен.

Кметът на града трябва да бъде свързан с управлението, защото само със своя бюджет Плевен няма как да оправи собствените си проблеми, смята Поповски.

Той е категоричен, че като кмет на Плевен, ако бъде избран, ще постави на дневен ред всички замитани под килима проблеми.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *