Д-р Калин Поповски: НЗОК се източва от прекаления брой хоспитализации

Д-р Калин Поповски: НЗОК се източва от прекаления брой хоспитализации

08 февруари 2019  |   0 коментара

Клиничните пътеки трябва да бъдат съизмерими с бюджета. Някои са много добре финансирани, други не. Здравната каса се точи с големия брой хоспитализации.

Това подчерта в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ и член на здравната комисия в парламента д-р Калин Поповски.

Проблемите не могат да бъдат обозначени еднозначно. Общинските болници са много за населението ни. Броят на болниците е такъв, какъвто е бил преди 30 години. Те се издържат главно от клинични пътеки. Но те не са достатъчни вече. За да не закриваме тези болници, трябва да им променим дейността. Основната пътека за долекуване трябва да се увеличи. В този мандат не трябва да се закрива нито една болница, обясни депутатът.

Според д-р Поповски, цените на клиничните пътеки са в тежък дисонанс с цените на пътеките в Германия.

Разговорът в студиото се прехвърли и към предложенията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, касаещи циганския етнос у нас.

Изострянето на проблемите показва огромния неуспех на циганската интеграция. Хората, които останаха да живеят в гетата, останаха с проблемите си. Там се генерират проблемите. Израснаха цели поколения, които не спазват законите. Политиците използват гетото само като електорат. Така не може повече. Тенденцията деца да раждат деца трябва да спре. Този етнос трябва да се научи да спазва закона. Гетата раждат нов вид престъпност – непознат за годините на социализма. Тези хора не ходят на работа, не учат, занимават се с какво ли не, изтъкна д-р Калин Поповски.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *