Дракалиев пита ОбС – Бургас колко от установените 122 незаконни постройки са премахнати

Дракалиев пита ОбС – Бургас колко от установените 122 незаконни постройки са премахнати

19 януари 2019  |   0 коментара

В кой квартал на Бургас или съставно селище на общината са предприети действия по премахване на незаконни строежи от началото на мандата до днес и колко е броят на премахнатите постройки? Въпросът е внесен в деловодството на Общинския съвет на Бургас от общинския съветник Георги Дракалиев – член на националното ръководство на ВМРО, съобщава информационният портал Burgasinfo.com.

През 2017 г. към мен се обърнаха жители на кв. „Рудник“, протестиращи срещу арогантното и безнаказано поведение от страна на някои цигани и по-специално придошлите от Сливен и заселили се в „Рудник“ преди няколко години, припомня Дракалиев.

В подадените тогава сигнали се твърдеше, че в махалата и вилната зона на квартала масово се строят жилищни сгради без издадени разрешения.

Аз посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т. нар. „Бата махала”, както и зад училището в махалата и останах със същото впечатление. Във вилната зона, освен че видях „къщи“, които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите. Там специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконно построени сгради, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата, пише общинският съветник.

Хората тогава се възмущаваха, че в квартала има незаконно изградени големи къщи, но за тях не се плащат абсолютно никакви данъци. Те твърдяха, че много от сградите са построени върху общински имоти, а в някои от тях има дори по няколко постройки, при това санирани, за които не се плаща данък. Върху тротоарни площи има изградени постройки, а също и стълбища, което затруднява пешеходците.

В резултат на това Георги Дракалиев изиска проверка в кв. „Рудник“ и кв. „Черно море“ от страна на Община Бургас. Бяха установени 122 броя масивни и полумасивни постройки. За всички описани сгради не са били представени строителни книжа и документи за собственост за поземлените имоти.

С две думи – те са незаконно изградени и при това най-вероятно върху общински, държавни или чужди частни имоти, констатира Георги Дракалиев.

В новото си питане до Община Бургас той се интересува дали са премахнати вече описаните незаконно изградени постройки в кв. „Рудник“ и кв. „Черно море“ и има ли установени други незаконно изградени строежи от пета категория на територията на общината.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *