Драговищица с нови табели на улиците по инициатива на депутата Юлиан Ангелов и кмета на селото

Драговищица с нови табели на улиците по инициатива на депутата Юлиан Ангелов и кмета на селото

21 август 2018  |   0 коментара

Костинбродското село Драговищица придобива все по-приветлив вид. Към дейностите, които текат по подобряване на условията в последните години, се добави и още един елемент - поставяне на нови табели на част от улиците, съобщава регионалната информационна страница Balkanec.bg.

По инициатива на кмета Албена Виденова и народния представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов вече са поставени нови табели с имената на улиците. Такива до момента нямаше, а сега се създава удобство за жителите и гостите на населеното място, които могат да се ориентират по-лесно.

Със съвместни усилия от страна на Албена Виденова и живеещите в Драговищица се подобрява средата за живот, като предстоят още инициативи. 

Подобна кампания ВМРО стартира и на 2 юни, Денят на Ботев и загиналите за свободата на България, в Костинброд под надслов „История на улицата". Тя е свързана с поставяне на табели на улици в Костинброд, носещи имената на исторически личности, събития и места. Първите табели бяха поставени на ул. „Христо Ботев" и то точно в деня, когато цяла България свежда глава пред паметта му. На табелата, освен адреса, има изображение на историческата личност и кратка биографична справка за живота и делото на героя. В акцията се включиха народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, председателят на ВМРО-Костинброд Николай Борисов, общинският съветник Валери Иванов, както и Тони Стоилов и Даниела Ангелова от ВМРО - Костинброд. На два адреса на ул. „Христо Ботев" бяха поставени табели. На живущите, дали съгласие за поставяне на табелата на частния им имот, Юлиан Ангелов подари българско знаме, портрет на Христо Ботев и историческа книга. Собствениците на жилищата изказаха своята благодарност за оказаното уважение от страна на представителите на ВМРО.

ВМРО.БГ припомня, че със съдействието на Юлиан Ангелов в Драговищица бе изработен впечатляващ исторически графит, посветен на годишнината от Априлското въстание. По-рано през годината пък вицепремиерът, министър на отбраната  и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов откри военен мемориал в селото,  посветен на загиналите във войните за национално освобождение и обединение на България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *