ДПС и Реформаторският блок са проводник на турски интереси

ДПС и Реформаторският блок са проводник на турски интереси

02 април 2014  |   0 коментара

Турският министър-председател Ердоган води последователна политика на вмешателство във вътрешните работи на България. Той бе човекът, който избра главния мюфтия, вкара по една етническа партия вляво и вдясно – ДПС и партията на Касим Дал, за да си гарантира, че винаги ще има думата в управлението на страната ни. Ето в момента управлява лявата БСП с подкрепата на ДПС. Другата протурска партия у нас – НПСД на Дал, пък е част от десния Реформаторски блок, който си партнира с ГЕРБ.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на Нюз 7 по повод заявката от страна на турския държавник за раздаване на „османски шамари“. Българската власт трябва да привика турския посланик и да го пита какво разбира Ердоган под „османски шамари“. Трябва да им покажем, че България е суверенна държава и няма да търпим намеци, застрашаващи нейната териториална цялост, допълни той.

Откакто Мустафа Алиш Хаджи стана главен мюфтия, започнаха претенциите към земи, гори, имоти, джамии. Той е подозиран за принадлежност към неоосманистки кръгове. Тази идеология се проповядва сред бедното и необразовано население, специално в циганските махали, а целта е да се създаде напрежение сред местното население, което досега е живяло в мир, обясни Джамбазки.

Според заместник-председателя на ВМРО неизбежно ще има опит България да бъде присъединена към Турция, защото откакто Ердоган е на власт, в Турция върви процес на възстановяване на Османската империя, а премиерът се изживява като султан.

Турската политика е последователна в овладяването на позиции в България. Чрез ДПС и НПСД Турция участва в нашите избори. От друга страна има огромно число изселници, които никога не са плащали своите данъци в Кърджали, но винаги гласуват на местни и национални избори, обясни той.

Джамбазки даде аналогичен пример и в Македония - и в левицата, и в десницата има по една албанска партия и винаги албанците са на власт. Това ще се случи и в България с турците, ако българите не ги спрат.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *