Доц. Михов: Учените не познават действията на коронавируса

Доц. Михов: Учените не познават действията на коронавируса

07 май 2020  |   0 коментара

Не е важно, че идват избори, а да се търсят икономически решения, призова депутатът

След проведения на 5 май Коалиционен съвет стана ясно, че ще бъдат отпуснати ваучери на българските граждани, за да изберат лятна почивка у нас.

От ВМРО казваме, че трябва да се свият малко партийните знамена в тази криза. Коалиционният съвет беше проява именно на такъв подход. Очакваме и от опозицията, и от страна на БСП такъв подход, а не партийно премереното и целящо политически дивиденти опозиционно поведение, заяви заместник-председателят на ВМРО и депутат доц. д-р Милен Михов пред България ОН ЕР.

ВМРО издигна идеята за ваучери за почивка и стимулиране на българския туризъм чрез обезпечение на държавата. НФСБ развиха тази идея, внесоха я като законопроект. Това е най-малкият проблем. Това, че идват избори, не е толкова важно. По-важно е търсенето на икономически решения, социални, фискални и данъчни решения за стартиране на икономиката. ВМРО настояваше и продължава да настоява за Национален икономически щаб, заяви народният представител.

По думите му трябва да се търсят рационални и правилно разположени във времето мерки.

Доц. Михов каза още, че учените не познават действията на коронавируса. Според него нещастният случай с починалата лекарка в София, която е имала 2 отрицателни теста, ни показва много тревожни сигнали, че преболедуването не довежда до стабилна имунна система.

Следващата седмица Народното събрание започва своята редовна работа. Ние на практика всяка седмица работехме и в това извънредно положение, добави още депутатът.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *