Доц. Михов: Традиционният „Трабант фест“ ще се проведе на 7 ноември във Велико Търново

Доц. Михов: Традиционният „Трабант фест“ ще се проведе на 7 ноември във Велико Търново

27 юни 2020  |   0 коментара

Отложеният Единадесети „Трабант фест – Велико Търново 2020“ ще бъде проведен на 7 ноември 2020 г., информира депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов - един от организаторите на станалия вече традиция парад на ретро автомобила.

Нека въпреки „короната“ да отбележим 63-ата годишнина от производството на първия Трабант. Регистрацията на участниците ще започне както обикновено - от 10 часа на паркинга пред парк „Марно поле“. Очакваме Ви отново в историческата и духовна столица на всички българи. За избягване на неприятни случаи от миналото ще вземем специални мерки, написа във Фейсбук страницата си доц. Михов.

Тази година се очакват отново специални гости за събитието, а организаторите се надяват на хубаво време за провеждането на поредния автопразник.

По традиция след регистрацията за участие автомобилите се „строяват“ за изложение пред сградата на Общината, след което дефилират по главните улици на Велико Търново. След шествието се провежда заключителното събитие - състезание по майсторско кормуване. Отново участниците ще бъдат отличени с грамоти, а за най-добрите ще има и специални награди.

Първият трабант е произведен през далечната 1957 година, а последният модел е от 1991 година.    

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *