Доц. Михов: Промените в НК защитават българските мюсюлмани от проникване на радикални, антидържавни и античовешки идеи

07 декември 2017  |   0 коментара

Репресивната мярка от пет години затвор за проповядване на радикален ислям е една част от промените в Наказателния кодекс, предложени от Обединени патриоти, които бяха приети на първо четене в парламента.

В ефира на ТВ Европа народният представител от Обединени патриоти  заместник-председател ВМРО доц. Милен Михов коментира, че едно от важните неща при тези промени е, че се дефинира понятието радикален ислям.

Това ще даде инструментариум на прокуратурата и на съдебната власт да води ефективна борба срещу пропагандата на тези идеи и използване на български граждани за политически цели под маската на исляма, категоричен е депутатът.

Той обясни, че в зала от БСП са атакували предложенията с теоретични разсъждения дали това е точно терминът.

Според Михов безспорно радикалният ислям е една от основните заплаха пред Европа и пред България.

Наближаващите коледни празници очевидно пораждат страхове от проява на този радикален ислям и това са само аргументи в посока, че трябва да се борим срещу него и той бъде определен в НК, заяви заместник-председателят на ВМРО.

ДПС пък сложиха знак за равенство между религията и идеологията на тази нечовешка и мракобесническа политика, което е грешка, коментира той.

Обединени патриоти твърдим, че тези промени защитават българските мюсюлмани от проникване на радикални, антидържавни и античовешки идеи. Необходимо е да се случат тези промени в НК, за да защитим България, да не се случат и у нас актове на терор, както в редица европейски държави, категоричен е Михов.

Освобождаването под гаранция на Ахмед Муса показва още веднъж необходимостта от регламентация в НК на този тип дейност, защото липсва в закона. Сега се преследват например фашистки идеи, а липсва преследването на такива политически течения като радикалния ислям, коментира народният представител.

По темата дали адекватно се използват СРС-тата по дела за националната сигурност и има ли контрол доц. Михов заяви, че по време на дебата в пленарна зала е станало ясно, че се използват законосъобразно и в услуга на защитата на държавата и обществото. Според него обаче по време на дебата в парламента ясно е бил демонстриран политически характер. Представяйки едва ли не лидери на опозицията като обект на СРС, за пореден път се търси конфронтация с управляващите, коментира още той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *