Доц. Михов за особеностите на националистическия вот

Доц. Михов за особеностите на националистическия вот

13 септември 2014  |   0 коментара

Една от големите причини за състоянието на държавата е тоталната корупция по всичките етажи до най-високо ниво. Това заяви в студиото на „Още от деня” по БНТ доц. Милен Михов, водач на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” във Великотърновско. Той коментира особеностите на националистическия вот в навечерието на изборния ден - 5 октомври.

Доц. Михов заяви, че държавната собственост не се стопанисва добре, което е и сред причините за наводненията от последните месеци. Според него причината е, че доброто стопанисване означава ефективно стопанисване, а ужасът на администрацията е да харчи малко.

Корупцията може да се ограничава чрез различни системи, чрез различни законодателни и административни мерки, обясни доц. Михов.

Трябва да се извърши една административна реформа, която да ограничи броя на администрацията, увеличи заплатите на чиновниците, да им се гарантират едни добри доходи, един добър жизнен стандарт и една висока отговорност. Друга промяна се налага да бъде направена и в законодателството - например в Наказателния кодекс, допълни той.

Според Михов нивото на престъпност и безотговорност е толкова голямо, че без решителни действия не може да бъде пречупен неговият гръбнак. Относно предложението пък за задължителното гласуване, той припомни, че това е идея на ВМРО от преди повече от 15 години като инструмент срещу начините за купуване или влияние върху избирателите.

За темата за образованието доц. Михов посочи, че средното ниво на разходите за образование в Европейския съюз е около 4,4% от БВП, а в България десетилетия наред се колебае между 3 и 3,4%. Това, според него, означава, че ние даваме по-малко пари за образование – средно и висше, и не може да сме конкурентоспособни.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *