Доц. Милен Михов: Части от Концепцията срещу циганизацията вече са обект на законодателни инициативи

Доц. Милен Михов: Части от Концепцията срещу циганизацията вече са обект на законодателни инициативи

04 юли 2019  |   0 коментара

Патриотите все по-настоятелни, Концепцията вече е на дневен ред в МС и се очаква следващата седмица да бъде гласувана

Концепцията за циганската интеграция вече е внесена за обсъждане в Министерския съвет. Очаква се следващата седмица тя да бъде гласувана. А част от нея вече е обект на внимание и на законодателни инициативи, заяви в студиото на „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР народният представител „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов.

Миналата седмица от ВМРО излязоха с остра декларация. Партията настоя за спешно приемане на т.нар. концепцията срещу циганизацията. През април вицепремиерът и лидер на партията Красимир Каракачанов официално внесе стратегията си за съгласуване с министерствата.

Повод за реакцията на ВМРО стана поредното убийство в софийското с. Априлово, където мъж от цигански произход преби с лопата стопанин през нощта. Извършителят бил хванат да краде. 

За обществото ни е от изключителна важност да бъдат въведени едни принципи, които концепцията поставя. А именно - онези, които не желаят да учат, да не могат да се ползват от социални права, да се сложи край на феномена „деца раждат деца", както и веднъж завинаги да се спре с незаконното строителство, незаплащането на сметките за електроенергия, вода и т.н., допълни още доц. Михов.

Той бе категоричен, че без концепцията интеграцията на циганите у нас би била невъзможна. А всички инвестиции - безсмислени.

Държавата трябва да изпълнява законовите разпоредби и да започне да налага ред, отсече доц. Милен Михов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *