Доц. Милен Михов: С декларацията си ДПС отправят обвинения към всички, които са различни от тях

Доц. Милен Михов: С декларацията си ДПС отправят обвинения към всички, които са различни от тях

12 март 2019  |   0 коментара

Ако бяхме приели проекта на решение на ДПС за неофашистките прояви, това би означавало да признаем, че България има общо с плана на Хитлер за унищожаване на цяла нация.

Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов в кулоарите на парламента пред агенция „Фокус“ след дебатите за предложеното от ДПС Решение относно нарастване на неофашистките прояви в Европа и България, което депутатите отхвърлиха.

Свидетели сме днес на една подмяна на смисъла на думи. Днес фашизъм се превръща в етикет спрямо всеки, който е различен, който мисли различно от свръх либералното разбиране за всеобщия индивидуализъм. Тази декларация прави една компилация – тя стъпва върху европейски ценности и прави конгломерат от обвинения към всички, които са различни от ДПС, заяви доц. Михов.

Той посочи, че същността на цялата декларация е в последния абзац, в който се прави връзка между зверствата през Втората световна война, като например Холокоста.

С това ще признаем, че българската държава има общо с античовешкия план на Хитлер за унищожаването на цяла нация. Никой досега не е правил такова нещо, каза още той и посочи, че от „Обединени патриоти“ са против такава формулировка.

Да не говорим пък за тезата за продължаващия възродителен процес, който свързва днешна демократична България с тоталитарния режим на Тодор Живков. Тази декларация на практика е елемент от предизборната кампания на ДПС. Тя иска да обвини всички управляващи в продължаващ възродителен процес – апропо, в продължаващ фашистки режим, коментира още доц. Михов.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *