Доц. Милен Михов: „Страх, корупция и глупост“ са може би трите фактора, които определят еволюцията на партия „Воля“

01 юни 2018  |   0 коментара

Коментар на доц. д-р Милен Михов, народен представител, заместник-председател на ВМРО и член на Комисията по отбрана в Народното събрание за предаването „Още от деня“ по БНТ.

Доц. Милен Михов каза, че е изненадан от новото становище на лидера на „Воля“, защото прочете противоположни неща, заложени в управленската програма на „Воля“, които и в момента човек може да намери на сайта на политическата партия.

Доц. Михов цитира някои от нещата, заложени в програмата на ПП „Воля“:

  • Използване на съвместни формирования, учения и инфраструктура на НАТО за увеличаване военните възможности на Българската армия и укрепване ролята на НАТО като основен външен гарант за сигурността на България;
  • Развитие на устойчиви двустранни и многостранни отношения на Балканите чрез провеждането на предвидима, открита и отговорна външна политика на сътрудничество и добросъседство, с водеща роля на страните членки на ЕС и НАТО;
  • Успоредна модернизация в трите вида Въоръжени сили

И сега искам да попитам защо г-н Марешки денонсира собствената си програма за управление на страната, бе изумен народният представител на Патриотите от ВМРО.

Очевидно имаме някаква политическа трансформация в последните няколко месеца, в последните няколко седмици или дни, и тогава трябва да си зададем въпроса от какво е мотивирана такава трансформация. Аз ще разсъждавам, повтаряйки разсъжденията на г-н Марешки. Той сведе мотивите за едно политическо действие до три фактора – страх, корупция и глупост. Това може би са трите фактора, които определят еволюцията на партия „Воля“.

Не виждам логика от една страна „Воля“ иска да се потърси отговорност за тези, които унищожиха военния капацитет на българската армия, а от друга страна казват: „Дайте да наложим мораториум за закупуване на нови оръжия“. Това не е логика. Ако искаме да наложим мораториум за купуване на нови оръжия, то означава, че ние сме свръх въоръжени, че ние имаме най-модерната космическа армия и ще излезем от НАТО, за да застанат всички натовски държави наши противници, каза доц. Михов.

Целия коментар може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *