Доц. Милен Михов: ДПС има активна роля в протестите срещу властта

Доц. Милен Михов: ДПС има активна роля в протестите срещу властта

26 ноември 2018  |   0 коментара

Имаме сериозна и достоверна информация, че в протестите много активна роля играят активисти на ДПС.

Това заяви депутатът от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на „Европа сутрин“ с водещ Диана Радева на Телевизия „Европа“.

Протести са доста шарени. По време на всяко едно управление има протести. Те представят различни проблеми. Някои много важни и конкретни, а пък други – важни, но не толкова глобални. Например тези, които протестират за смяна на системата, но това подбужда питане коя система ще сменяме. Според мен, политическите сили, които се ангажират с протестите, биха се изкушили да тръгнат и по друг сценарий – да потърсят предизвикването на стачки и протести в държавни предприятия, предупреди Михов.

На един етап протестите бяха пряко насочени към Обединени патриоти и участието им в управлението. В това има политическа логика, ако го съпоставим с официалната позиция на ДПС за демонтаж на Патриотите от властта и създаване на правителство на малцинството на ГЕРБ с парламентарната подкрепа на движението, тъй като те все още не са готови за предсрочни избори, коментира доц. Михов.

Народният представител смята, че най-важното, което трябва да бъде чуто от протестите, е искането за достойно заплащане и повишаването на стандарта на живот. Следващата седмица при дебата за Бюджет 2019 трябва да се дадат тези отговори – докъде и в каква степен можем да отговорим на това напълно законно и оправдано искане на голяма част от българите, категоричен е доцентът.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *