Доц. Милен Михов: Добавките за пенсионерите са недостатъчни, но помагаме

Доц. Милен Михов: Добавките за пенсионерите са недостатъчни, но помагаме

29 март 2018  |   0 коментара

Коментар на доц. д-р Милен Михов, народен представител и заместник-председател на ВМРО, за предаването „Денят ОН ЕР“ по телевизия „България ОН ЕР“.

Гласуваните великденски добавки за пенсионерите не са достатъчни, но все пак са нещо. На това мнение е депутатът от „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов.

Кабинетът реши всички пенсионери с най-ниски пенсии еднократно да получат по 40 лева за Великден. За тази цел ще бъдат заделени около 50 млн. лева от държавния бюджет.

Ясно си даваме сметка, че това не решава проблема с бедността при пенсионерите. Това е малка стъпка, помощ в идващия светъл празник – проявление на нашата политика да подпомагаме най-бедните, заяви доц. Михов.

Той взе отношение и по казуса с Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Техническия университет в София и опасенията за промяна на модела на работа.

Има неразбиране на проблема и сблъсък на тези, които стоят на различна основа. Министър Вълчев ясно обясни, че не става въпрос за промяна на статута или репресия срещу училището. Големите страхове идват евентуално от подмяната на преподавателския състав. Става въпрос за наследен проблем, който има правен аспект. Съгласно закона за висшето образование, в един университет не може да има училище – там има факултети, институти, филиали, обясни народният представител.

Според него в никакъв случай не може да става и дума за фактическа промяна на преподавателския състав, учебните програми и други проблеми, тъй като това пряко ще засегне качеството на образованието. Трябва да се намери нормативната марка, в която това училище да съществува в рамките на закона, убеден е Михов.

Гостът посочи, че и опозицията, и управляващите показват елемент на самостоятелност с отношението си по казуса „Скрипал“ и масовото експулсиране на руски дипломати. Според Михов, повикването за консултации на българския посланик в Русия е ясен жест, че България не иска да се конфронтира с Русия.

Факт е, че ние не желаем изгонване на руски дипломати от България. Голяма част от българите няма да одобрят такава стъпка, подчерта доц. Милен Михов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *