Доц. д-р Милен Михов в „Референдум“ за политическата 2019 г.

Доц. д-р Милен Михов в „Референдум“ за политическата 2019 г.

18 декември 2019  |   0 коментара

По отношение на пенсиите „Обединени патриоти“ не сме направили и една крачка назад. Ако не бяхме в управлението, днес минималната пенсия щеше да е 200 лв.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и народен представител от „Обединени патриоти“ доц. д-р Милен Михов в „Референдум“ по БНТ, като темата на предаването бе равносметка за отминаващата политическа година.

Във връзка с темата за промени в Българската конституция той заяви:

Препоръката на Венецианската комисия не ни задължава. Аз смятам, че конституцията е прерогатив на българското народно събрание и на суверена – българският народ. Това е изключително наше право. Да се човърка по темата с промяна на Конституцията не е най-добрият механизъм за решаване на проблемите в съдебната или в други сфери.

Дебат по съдебната реформа трябва да бъде направен и е необходимо да бъде чуто експертно мнение. Мястото на този дебат е парламента, категоричен е Михов.

По повод излизането на партия „Атака“ от патриотичната коалиция в парламента Милен Михов обясни:

След евроизборите г-н Волен Сидеров превърна разпадането на „Обединени патриоти“ в своя политическа кауза.

През изминалата година променихме опита на един от участниците в коалиция „Обединени патриоти“ тя да бъде разбита и с това да бъде компрометираната идеята за обединение на патриотичните сили.

За партийните субсидии Михов заяви:

ДПС се притеснява, че българските партии в парламента могат да вземат решение и без тях. Те изпаднаха в изолация по темата с размера на партийната субсидия. Ние от ВМРО сме последователни, че партийната субсидия трябва да гарантира дейността на партиите, тя трябва да бъде справедлива, достатъчна и прозрачно харчена. Референдумът по темата бе предложен, рекламиран и масово тиражиран чрез една от най-гледаните телевизии от един хора, които днес се явяват кандидати за партийни постове. Тоест референдумът за партийните субсидии беше организиран в рамките на един политически проект. Той няма задължителен характер и тезата, че трябва да изпълняваме решенията му, е пропагандна.

Икономическа стабилност, сигурност, повишаване на доходите – с това е белязана отминаващата политическа година според Михов. Той е категоричен, че дребните политически трусове не влияят на живота на хората. Гражданите не ги интересува особено кой точно ще е министър, а да си върши работата, заяви депутатът.

За следващата година доц. Михов прогнозира, че не очаква катаклизми в политическия живот на държавата. В заключение той заяви:

Народното събрание място за политически сблъсък – арената на политическите сили. Парламентът трябва да изразява всичко, което назрява в обществото. Нашият парламент и политическата ни система функционират на принципа на демокрацията. Имаме разделение на властите, имаме силна президентска институция, стабилно парламентарно мнозинство, силна опозиция – реално разделение на властите и сблъсък на политическите тези в парламента, а не по улиците и барикадите.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *