Доц. д-р Милен Михов бе преизбран за областен лидер на ВМРО – Велико Търново

Доц. д-р Милен Михов бе преизбран за областен лидер на ВМРО – Велико Търново

08 юли 2019  |   0 коментара

Единодушно доц. д-р Милен Михов бе преизбран за председател на областната организация на ВМРО – Велико Търново. За заместник-председатели в ръководния орган за следващия мандат бяха избрани кметът на гр. Златарица Пенчо Чанев и общинският съветник в ОбС – Велико Търново Николай Цонев, а за секретар - Ивайло Джилянов, организатор на партията за региона.

Делегатите на конференцията гласуваха доверие на Христо Беремски от гр. Горна Оряховица и го избраха за председател на контролната комисия на областния комитет.

Отчетно-изборната конференция се състоя на 6 юли в старата столица и на нея бяха обсъдени резултатите в предходния мандат и поредицата от успешни избори, които организацията осъществи.

През последните години ВМРО бележи ръст в доверието в област Велико Търново. Направена беше характеристика на хората, които гласуват за ВМРО, според която повече от 51% от гласоподавателите са висшисти и са предимно жители на градовете. Това означава, че хората, които вярват в патриотичната идея, разпознават ВМРО като защитник на техните интереси. 

Общинските организации, които участваха в конференцията, заявиха готовността си за явяването на местните избори, като всички си поставиха за цел да увеличат представителството си в следващия мандат и да реализират общински съветници във всички общини. Целта на това присъствие е да се работи по-сериозно за патриотично образование в училищата, да се осъществят програми, които да стимулират грамотната раждаемост, да се превърне Великотърновска област в икономически център, който да привлича инвестиции.

Акцент в конференцията бяха българо-македонските отношения, в които ВМРО има историческа роля. Беше отбелязан напредъкът в решаването на историческите спорове между двете държави.

През 2017 г. коалицията „Обединени патриоти“ стана трета политическа сила на парламентарните избори. На местно ниво ВМРО, която се превръща в лидер в коалицията, отчете 11,03% на сто от вота на избирателите в областта.

Увеличеният патриотичен вот дава увереност на ВМРО да постигне и самостоятелно много добър вот за партията в предстоящите избори за местна власт. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *