Дискусия „Образованието – нов старт на живот“ се проведе в Пловдив

Дискусия „Образованието – нов старт на живот“ се проведе в Пловдив

19 май 2014  |   0 коментара

От нас зависи какво ще оставим на поколенията в образованието, културата, традициите и ценностите, каза председателката на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова по време на кръгла маса в гр. Пловдив, организирана от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“, която се проведе под мотото „Образованието – нов старт на живот“.

Събитието беше открито от проф. Мирослава Кортенска, която запозна присъстващите гости с програмата на коалицията в областта на образованието и културата „Новото възраждане”. Тя отбеляза, че културата е резултат от процесите на творческата дейност на българина, с което се характеризира развитието на едно общество.

Проф. Марина Иванова се спря на образователните стратегии в Европа и България до края на 2020 г., като съобщи тревожната статистика за състоянието на българското образование днес.

В дискусията се включиха Рада Коджабашева, зам.-председател на ББЦ, доц. д-р Георги Георгиев от Сдружение за европейско качество във висшето образование, д-р Георги Найденов и Албена Иванова.

Д-р Петрова връчи  дарение от книги, библии и историческо помагало, което повече от два месеца се раздава в страната от структурите на ВМРО, на представители от две училища в гр. Пловдив, регионалната библиотека  и ПУ „Паисий Хилендарски”.

Игри за деца до 7 годишна възраст подариха Христина Бобокова, член на комисията по образование и култура на ББЦ и Станислава Евтимова от „Евромайки” на деца от ДДЛРГ.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *