Димитър Антов: „Софийска вода” облагодетелства гетата

08 април 2015  |   0 коментара

На последната сесия на Столичния общински съвет Димитър Антов разкритикува политиката на „Софийска вода” АД спрямо ползването на вода в гетата в София. Повод за това стана точка от дневния ред на сесията, която предвиждаше одобряване от страна на СОС на новите „Общи условия”, по които водният оператор на София урежда отношенията си с клиентите.

По време на разискването в залата общинският съветник на ВМРО заяви, че позицията на ВМРО и неговата лична остава непроменена. Концесията на „Софийска вода” е грешка и е вредна за столичани. Димитър Антов изказа възмущението си, че предложените за гласуване „Общи условия” са правени от „Софийска вода”, за да обслужват „Софийска вода”, без да се направят консултации и допитване до клиентите.

Според него за потребителите нищо няма да се промени. Той изтъкна, че редица проблеми в отношенията потребител – ВиК оператор не са решени. Напротив, остават редица несправедливи правила, които принуждават гражданите да плащат без да са потребили водата, която „Софийска вода” претендира от тях да бъде платена. Пример за това е проблемът с общите водомери и със сметки, които се изготвят на база брой живущи. Антов посочи, че подобни практики водят до спорове между гражданите от етажната собственост, а „Софийска вода” отказва да решава тези въпроси и прехвърля отговорността на потребителите.

Според представителя на ВМРО в София има райони, „ромски” автономии, където има тръби, има вода, но тя не се плаща. Това се случва пред погледа на ВиК оператора и на Столична община и на фона на пълното им бездействие. Димитър Антов риторично попита има ли договори между „Софийска вода” и тези автономии, където вода не се плаща. Според него в тези гета-автономии „Софийска вода” отказва да прилага функциите си и да събира задълженията от потребителите на тази услуга. В резултат сметките на изрядните платци се увеличават, защото дружеството калкулира загубите в цената на водата.

Цялото изказване на съветника на ВМРО може да видите във видеото.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *