Димитър Антов: Качеството на въздуха в София ще се подобри, ако включим хидротермалните извори в отоплението

Димитър Антов: Качеството на въздуха в София ще се подобри, ако включим хидротермалните извори в отоплението

08 март 2019  |   0 коментара

Димитър Антов, общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Проблемите в градския транспорт в София

Димитър Антов заяви, че шофьорите наистина не получават адекватни заплати. Това, обаче, важи за много други сектори. Според него, само с увеличаване на възнагражденията няма как да бъде решен кадровият проблем, затова е необходимо да се изготвят един вид социални пакети за шофьорите в градския транспорт – да им се предложат добри и евтини жилища, улеснения за приемането на децата им в детски градини и училища и т.н. Такава система съществува в други държави и е успешна, а е съществувала преди време и в България и също е била успешна.

Калоян Паргов, председателят на групата на БСП в СОС, каза, че управляващите решават проблемите само под натиск и даде пример с тоалетните за шофьорите от градския транспорт и т.н., отбеляза водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че това наистина е така, но подчерта, че Калоян Паргов е знаел за проблемите отдавна, но просто е изчакал да възникне скандала и го е възседнал. Общинският съветник от ВМРО попита също така каква е била функцията при протестиращите на омбудсмана. Според него, шофьорите трябва да действат само през своите синдикални организации, защото в противен случай се създава впечатлението, че при тях идват хора с политически пристрастия, които просто искат да извлекат политически дивиденти. Очакваме от омбудсмана да е мъдрецът, да е справедливият, да е безпристрастният, а тя не е това, тя е политик, категоричен бе Димитър Антов.

Предложението му за подобряване качеството на въздуха в София

Димитър Антов заяви, че основният замърсител на въздуха е отоплението с твърдо гориво. Предложението на ВМРО е да се използват хидротермалните извори, с които София е богата. Може например да се направи пилотен проект в някое от селата около столицата, да се изгради отопление на къщите с използването на тези води и да се провери какво отражение ще окаже това върху чистотата на въздуха. Ако се види, че тази система работи, може да се изгради общинско предприятие, което на минимални цени да изгради такова отопление за хората.

Аз съм сигурен, че тогава във всички райони около София ще се изградят такива системи и градът ще бъде много по-чист. Ако успеем във всички такива райони, където има проблеми, да дадем разумни предложени, ние ще спечелим изборите, много просто, завърши Димитър Антов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 7 март 2019 година.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *