Джамбазки ще брани националната ни идентичност в ЕП

Джамбазки ще брани националната ни идентичност в ЕП

25 април 2014  |   0 коментара

Като български националисти не споделяме мнението, че Европейският съюз трябва да бъде федерация от държави, които са по-скоро със статута на области в неговите рамки. Убедени сме, че ЕС трябва да бъде съюз на суверенни държави, които взаимно се уважават, зачитат своята история, традиция и култура и ги съхраняват. Кирилицата например е уникално постижение в световната култура и ние ще държим в рамките на ЕС тя да бъде съхранявана и развивана.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и втори в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС  и Гергьовден“ Ангел Джамбазки в ефира на Българското национално радио. Според него въпросът със съхраняването на националната идентичност е само една от важните теми, които трябва да бъдат поставяни в Европейския парламент.

Целта, която си поставя ВМРО, е да защитава българския национален интерес. Депутатът, който ще представлява партията в Европа, ще брани всички граждански и политически права на българите в Македония и в Сърбия, които в момента са забравени от българската власт.

Тези две държави ще искат да се присъединят към съюза, затова ние сме в правото си да поставяме проблемите на нашите сънародници на европейско ниво, категоричен бе Джамбазки. 

От изключително важно значение за партията е да бъде поставен въпросът за поведението на Турция в нашия регион. Неоосманисткото и проислямистко управление на Турция се намесва недопустимо във вътрешните работи на България, като участва на избори в България през двете си политически партии – ДПС и тази на Касим Дал. Това е, което притеснява най-много патриотите от ВМРО. Те  ще повдигнат и въпроса за турското еврочленство и за пълзящата ислямизация, която цели разделянето на българското общество и българските земи.

От изключително значение за обществото ни са и темите с усвояването на средствата от европейските фондове. Българските институции не правят необходимото, така че тези пари да бъдат вложени в българската инфраструктура, икономика и във възраждането на обществото ни, заяви зам.-председателят на ВМРО. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *