Джамбазки: Трябва да спрем изборния туризъм от Турция, блокираме границата

17 март 2017  |   0 коментара

Опасно е, че на доста места в България на общински сгради стои турско знаме. Когато се вее турско знаме в България е проблем и по исторически причини. Видяхме, че Ердоган не се притеснява да заплашва Холандия с война и да нарича холандците нацисти.

Това заяви пред БНТ Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и евродепутат, кандидат за народен представител от листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 7 МИР - Габрово и 24 МИР – София.

Коментарът му бе повод напрежението между Холандия и Турция от последните дни.

Победителят на изборите в Холандия Марк Рюте всъщност изпълни програмата на Герт Вилдерс, като забрани на турски министър да прави пропаганда там. Това се дължи на промяната в мисленето на всички европейци. В Холандия изборите бяха спечелени с нашата теза – голяма част от новодошлите в европейските държави не се вписват в обществото. Тези настроения победиха. И станахме свидетели, че един либерал затвори границата, а полицията наби турските протестиращи в Ротердам, обясни Джамбазки.

Евродепутатът заяви убеждението си, че Турция все повече ще се отдалечава от договора за НАТО и ще се доближава да политика, която носи полза, а в случая става дума за водената от руския президент политика. Той напомни, че в момента Ердоган и Путин са съюзници, тъй като воюват заедно в Сирия.

Политиката, която води Ердоган, е пряка заплаха за българската национална сигурност и териториалната цялост на държавата, категоричен бе Джамбазки.

Изявлението на служебния вицепремиер Стефан Янев, че държавата ни ще помогне на всички,които искат от Турция да дойдат да гласуват у нас, е неприемливо. Турската държава организира 1000 автобуса в подкрепа на ДОСТ, изрази възмущението си патриотът.

Държавата ни трябва да изгони турския посланик, защото е недопустимо, че си позволява намеса във вътрешнополитическия ни живот, потвърди тезата на Обединените патриоти Джамбазки.

Ще рискуваме да извършим дори и нарушение, но ще се опитаме да спрем тези автобуси от Турция, като блокираме границата, декларира евродепутатът.

Ние, Обединените патриоти, не смятаме за редно хора, които не знаят една дума на български, не могат да прочетат бюлетината, не са си харчили парите в България да гласуват на български избори и да решават как да живеем, допълни той.

Не трябва да допускаме фалшифициране на изборите чрез организирани от турската държава гласоподаватели, призова Джамбазки.

Ердоган все повече демонтира кемалистката република в полза на Османската империя. 2017 г. за съжаление се усеща като 1352 г. – в която тръгва османското нашествие към Европа, обясни той.

На въпрос защо е кандидат за депутат в Габрово Джамбазки обясни, че целта е Обединени патриоти да успеят да елиминират мандата, който незаслужено взима ДПС от там.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *