Джамбазки: Трябва да има ред и законност, тъй като това е основата на държавността

Джамбазки: Трябва да има ред и законност, тъй като това е основата на държавността

26 юли 2017  |   0 коментара

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки беше гост в студиото на „Още от деня“ по БНТ.

Той подчерта категорично, като осъди нападението над журналиста от сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов, че трябва да има обществен ред, не трябва да има нападения, не трябва да има насилие по улиците.

Трябва да има ред и законност, тъй като това е основата на държавността, категоричен е Джамбазки.

Той изрази увереност, че случаят в Асеновград ще бъде решен и че вицепремиерът Валери Симеонов, който е там, ще допринесе за справянето с напрежението там.

Ангел Джамбазки коментира темата Македония, като открои, че тя е национална. Договорът за добросъседство между двете ни страни е от интерес и на България, и на Македония, увери той, като посочи, че се е запознал със съдържанието му.

Това е интересът на един народ, разделен в две държави, посочи патриотът и допълни, че не отстъпваме с нищо, а чрез договора за добросъседство се проправя път напред на отношенията между България и Македония.

Евродепутатът коментира и „съвпадението“ как в един глас македонската партия ДПМНЕ и българската БСП са се обявили срещу подписването на договора. Как така това е вредно и за двете страни, запита той.

Такъв договор не е изгоден за Белград, Атина и Москва, които създадоха македонската нация. Те не искат Балканите да станат единен район, категоричен бе той.

Няма да видите моето има сред политиците, вземали пари от КТБ. Кампанията на ВМРО през 2014 г. не е била финансирана от КТБ.  Финансирана е от законната държавна субсидия и е декларирано пред Сметната палата, каза още той по повод фалита на банката.

Ако някой политик е взимал пари оттам, трябва да си понесе отговорността, каза още Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *