Джамбазки с обръщение в мрежата по актуални теми

Джамбазки с обръщение в мрежата по актуални теми

02 февруари 2017  |   0 коментара

Евродепутатът от ВМРО отговори и на много въпроси на граждани

На 1 февруари скланяме глави пред хилядите български офицери, преподаватели, професори, интелектуалци, избити позорно от т. нар. „революционен терор“ след 9 септември 1944 г. и присъдите от Народния съд. Това е позорна страница от нашата история. По заповед на болшевишките си господари Димитров и приближените му провеждат изтреблението на умните, можещите и предприемчивите – водачите на българската нация. Три хиляди смъртни присъди са. Този т.нар. Народе съд цели унищожаване на водачите на нацията и тяхното ограбване.

Деянията още не са осъдени и може би това е причината преходът у нас да се случва по този начин и ние да го усещаме като провален.

Така започна видеообръщението си евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки към съмишлениците си в социалната мрежа.

Ето какво сподели Джамбазки по актуални теми от работата му в Европарламента, както и от Родината:

Българска общност в Албания

Бе гласуван докладът за Албания . Със съвместно усилие на български колеги успяхме да издействаме подкрепа за изменения, които да задължават албанската държава да полага необходимите грижи за правата на българската общност.

Това е историческо събитие и голяма стъпка в защита на българската общност в Албания. Стискаме палци при финалното гласуване на този доклад в залата в Страсбург промените, гласувани във външната комисия, да бъдат подкрепени.

Гръцката блокада

Блокадата от гръцка страна на българо-гръцката граница е тема, която продължаваме да следим. Ако отново се случи, това ще донесе стотици милиони щета за българските превозвачи. На гръцката наглост трябва да бъде сложен край. Абсолютно е неприемливо и недопустимо, след като сме членове на един съюз, Гърция да ощетява България, като нарушава едно от основните правила на Съюза – свободата на придвижване на хора. Европейската комисия проявява слабост, като не предприема действия. Ние искаме ЕК да наложи санкции и да накаже гръцката държава за блокадата.

Бъдещето на ЕС

Трябва да се променят и учредителните договори, и Дъблинското споразумение. Зад тази теза стоим с колегите от ЕКР (Европейски консерватори реформисти).

 „Знамето на българските турци“

Това знаме представлява две червени ленти, а по средата – бяла. Изключително напомня за турското знаме в Кипър – на кипърските турци, които незаконно окупират и то с помощта и на турска армия. Никозия е последната разделена столица в Европа.

Появата на „знаме на българските турци“ е част от хибридната война на Ердоган срещу България.

Миналата седмица коментирахме друг български успех в ЕП – когато затворихме петицията на ДПС за агитация на майчин език. Което също беше турска провокация.

Това сега със „знамето“ е поредната.

Ние от ВМРО и Обединени патриоти приемаме този пореден провокативен акт като посегателство срещу териториалната цялост и националния суверенитет на Република България и декларираме, че няма да допуснем никакви турски или каквито и да било чужди знамена да се веят на българска територия от името на някаква част от единната, унитарна българска нация.

„Виетнамските общежития“ – гетото в столичния кв. „Красна поляна“

За премахване на незаконното циганско гето на ул. „Рижки проход“ в кв. „Красна поляна“ в София настоявах и работих още като общински съветник (2007-2011 г.). Бях първият председател на комисията по обществен ред и сигурност, който оглави комисия за премахване на „Виетнамските общежития“. Това е гнойна рана в столичния град, гетото е пълно с незаконно настанили се цигански семейства от цяла България. Обитателите са изключително агресивни и са заплаха за живота и здравето на нормалните български данъкоплатци от „Красна поляна“. Тогава направихме полицейски участък на входа на гетото, както и приехме план и програма за събарянето на гетото.

Дълги години безволевата общинска администрация не можеше и не желаеше да реши този въпрос.

Днес най-сетне дойде времето да бъдат премахнати тези постройки. На общественото обсъждане избухна справедливия гняв на хората в „Красна поляна“. Те настояват всичко в рамките на „Виетнамските общежития“ на ул. „Рижки проход“ да бъде премахнато и на негово място да не бъде построявана нито една жилищна сграда.

Нашата група в ОбС „Патриоти за София“ категорично подкрепя хората и ще настоява докрай след премахването на „Виетнамските общежития“ там да не се строят жилищни сгради.

Категорично циганският катун от там трябва да бъде сринат.

Цената на водата

На заседание в петък КЕВР (Комисията за енергийно и водно регулиране) започва разглеждането на серия от доклади за повишаване на цената на водата – първо в София, после в Шумен, Добрич и т.н.

На места цената ще се вдига с по 20%.

Това е абсолютно неприемливо! На политическото лице Иван Иванов (председател на КЕВР) заявявам да не си и помисля да вдига цената на водата. Ако този човек внесе докладите за повишаване на цената, ние ще настояваме за оставката му.

Джамбазки продължи виртуалния разговор с отговор на въпросите, които му бяха поставили като коментар неговите симпатизанти в социалната мрежа.

Вижте пълния видеозапис от обръщението на евродепутата тук >>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *