Джамбазки: Свидетели сме на системно незачитане на законността

Джамбазки: Свидетели сме на системно незачитане на законността

17 юли 2017  |   0 коментара

Това е Алекс. От Русе. На 18 години. Пребит от криминално проявен циганин, защото не му дал цигара. Алекс почина. Разкажете ми нещо за интеграцията. За толерантността. За „либерализма“. За „хуманизма. За БХК и цялата соросоидна циганозащитна банда. А аз ще ви разкажа как се използва въже. Лека му пръст на момчето. Дълбоки и искрени съболезнования на близките му.

Това написа във Фейсбук евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

В ефира на НОВА той коментира темата, като заяви, че държавата има огромен цигански проблем. Ако се правим, че не го виждаме, тези случаи ще стават все повече и повече. Престъпленията трябва да бъдат наказвани – строго и справедливо. Тези престъпления не се наказват от години. Очевидно е това. Има огромен проблем с липсата на справедливост в тези случаи на битово етническо насилие и на убийства, извършвани от такива групи, заяви евродепутатът.

Той посочи, че е огромен въпросът с невписването на циганите в българското общество, с агресията в тази общност, с проявите на тази агресия, с абсолютното бягане от проблема, с това, че има редица организации, които получават пари, за да замазват този проблем.

Говорим за системно незачитане на законността, категоричен е Джамбазки постави въпрос защо съдът не осъжда престъпниците и те не са в затвора.

В Бяла е обявен ден на траур заради смъртта на 18-годишния Алекс. Той беше жестоко пребит пред дискотека в града, след като отказал да даде цигара на 32-годишен мъж от цигански произход. Момчето беше прието в болницата в кома и тежка черепно-мозъчна травма. За побоя над него беше задържан 32-годишниян мъж, който го нападнал с бутилка. В града последваха протести срещу насилието. Самият Алекс не дал цигара, защото не пушел. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *