Джамбазки: Решението дали да приема мигранти е суверенно право на всяка държава

Джамбазки: Решението дали да приема мигранти е суверенно право на всяка държава

09 юни 2017  |   0 коментара

В Европейския парламент в Брюксел се проведе семинар, посветен на сигурността на границите, подобряване на миграционната политика и граничен контрол. Нейни организатори бяха депутатите от групата на Европейските консерватори и реформисти Бернд Кьолмел (Германия), Андерс Вистисен (Дания), Зджислав Краснодембски (Полша) и Ангел Джамбазки (България).

Домакините бяха категорични, че досегашните мерки и политики на Европейския съюз в тази сфера не дават резултат и трябва да бъдат променени и адаптирани.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки определи разговора за миграционната политика като може би най-важния за бъдещето на Европа.  Той даде примери как България работи за защитата на външните граници и опазване на сигурността на гражданите на Съюза.

Джамбазки отбеляза, че „благодарение на завършеното защитно съоръжение по южната ни граница с Република Турция, до началото на май тази година на територията на Република България са задържани едва 366 незаконно пребиваващи чужденци, а 967 са изведените от наша територия мигранти.“

Своят опит и експертно мнение изказаха и останалите участници, сред които бяха Никола Мирчевски, ръководител на отдел „Гранични операции“ към Министерство на вътрешните работи на Република Македония; Н. Пр. Нагхмана Алмагхир Хашми, посланик на Пакистан към ЕС, Белгия и Люксембург; Д-р. Алфио Габриеле Фрегала, заместник-прокурор на Италия, Апелативен съд- Сицилия.

Видео от изказването на Ангел Джамбазки по време на семинара >>>

Пълен видеозапис от мероприятието с превод на български език >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *