Джамбазки размаха пръст на ЕК за утопията с нелегалните мигранти и защитата на границите

19 юни 2020  |   0 коментара

За да има отворени вътрешни граници, трябва да има строго охранявани външни граници на ЕС, заяви българският представител в ЕП

Евродепутатът Ангел Джамбазки отправи критика към Европейската комисия относно охраната на външните граници на Европейския съюз и отказа за приемане на някои страни, включително България, в Шенгенското пространство.

От изказването на българския политик пред колегите му в Европарламента стана ясно, че той настоява евролидерите да не отричат истината, че проблемите с външните граници е довело до затварянето на вътрешните такива заради кризата с коронавируса.

ЕК се провали по темата „Охрана на границите“, с напълно неадекватното си, абсолютно необяснимо поведение, принуди националните правителства да вземат отделни мерки и да затварят вътрешните граници една след друга. Една голяма част от Вас, така и не разбрахте, че за да има отворени вътрешни граници, трябва да има строго охранявани външни граници. Няма как да защитавате двете тези едновременно, няма как да искате стотици хиляди нелегални имигранти да идват тук, необезпокоявани и да имате сигурни вътрешни граници. Това не може да се случи! Това е утопия и Ви го доказа и ситуацията с паниката и истерията покрай тази криза, каза Джамбазки.

Евродепутат от ВМРО настоява:

Още повече, не може да не се спомене и абсолютно безотговорното поведение на правителствата на Холандия или сега Нидерландия, на Германия, които заради вътрешните си проблеми държат Румъния, България, Хърватия, Кипър извън Шенгенското пространство. Това е лицемерие, двоен стандарт и трябва да бъде сложен край.

Видео >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *