Джамбазки разкри кой не иска мир на Балканите

Джамбазки разкри кой не иска мир на Балканите

28 юли 2017  |   3 коментара

Има последователна политика на разделяне на братския народ в България и Македония. Водят я хора, свързани с Белград и столицата на държавата, в която беше измислен македонизма през 1934 г. от Kомунистическия интернационал.

Това заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на NOVA. През цялата си история Коминтерна е базиран в Москва, тогава столица на СССР. 

Има определен кръг, който не желае братски страни на Балканите да са в добри отношения, обясни той и добави, че на Балканите ни трябва спокойствие и мир.

Джамбазки коментира проекта за Договор за добросъседство между Македония и България, който трябва да бъде подписан от премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов следващата седмица.

Вчера мнозинство от всички политически сили в българския парламент одобри документа. В Скопие договора раздели управляващите социалдемократи и различните опозиционни фракции, сред които управлявалите в предишните 10 г. ВМРО-ДПМНЕ.

Проектът на Договора може да прочетете ТУК

Според тях, договорът не е в интерес на Македония.

По думите на Джамбазки, бившият премиер от македонското ВМРО Никола Груевски също е бил част от политиката на разделение, водена от 1934 г. насам, а сега с договора за добросъседство се отваря нова страница.

В Македония живее огромна българска общност и през този договор имаме възможност да защитаваме техните интереси. През този договор Македония се отказва от каквито и да е било претенции на наша територия. Това означава край на македонизацията на Пиринска Македония, изтъкна Джамбазки.

Той допълни, че двете държави вече трябва да зачитат общата история, с което трябва да спре преименуването на български възрожденци като Братя Миладинови от страна на македонските власти.

С договорът ще се улеснят и общите инфраструктурни проекти, изтъкна евродепутатът.

„Не съм виждал на живо Цветан Василев през живота си

В рамките на телевизионното си участие, Ангел Джамбазки отговори на въпроси и по темата КТБ. През 2014 г. той стана евродепутат, след като ВМРО се яви на избори в коалиция с "България без цензура" на Николай Бареков - понастоящем също представител в Европейския парламент.

От внесения миналата седмица обвинителен акт за източването на КТБ се твърди, че огромни средства са насочени към политическия проект на Бареков.

Не съм виждал през живота си г-н Василев на живо, заяви Джамбазки и изтъкна, че е избран с 23 000 преференции, които са продукт на кампанията на ВМРО, проведена с държавната субсидия на партията.

Говорили сме с Бареков за странности в изборните резултати, за необяснимите дарения. Не получихме разумен отговор, заяви Джамбазки и изтъкна, че това е била причината тогавашната коалиция да се разпадне. 

Коментари

 • Приятел на България

  юли 28, 2017 в 5:47

  Про-американска политика, или про-западна въобще е абсолютно нужна за България по много причини:
  1. Подкрепа за договора за добросъседство с Македония, който ще доведе до ребългаризацията й, ако не е отменен непосредствено след евентуалното влизане на тази страна в НАТО и ЕС, когато "етническите македонци" няма да имат повече нужда от подкрепата на България. (Ребългаризация не е чак правилна дума, защото нямаше предварителна/първоначална българизация, македонците са българи от началото на историята им, никога не са били българизирани)
  Договорът непременно трябва да бъде регистриран при ООН.
  Сърбия се е "позиционирала"/"ситуирала" погрешно от геополитическа гледна точка, като съюзник на Русия. България, Албания, Косово, Черна Гора и Македония, ако са про-западни страни могат да изолират Сърбия, но и Гърция, ако Гърция не иска да стане про-западна държава. Трябва да се работи и за анти-сръбската пропаганда при гръцките власти. Един от аргументите е че Сърбия има териториални претенции към цялата Македония, включително и Егейска Македония. Според сръбските историци славяните които още живеят в Егейска Македония са сърби, не само тези във Вардарска или Пиринска. България като по-малка по площ и население страна няма как да представлява опасност за териториалната цялост на Гърция. Да не говорим и че България има огромен етническо-демографски проблем с мюсюлманските и влашки цигани. Ако и Македония се обединява с България в бъдеще, като резултат на прилагането мерките от договора за добросъседство, циганската демографска бомба + новата албанска демографска бомба нямат да позволят на България да има претенции към Гърция.
  2. Про-американска/про-западна външна политика на България ще неутрализира претенциите на също про-американската Румъния спрямо Южна Добруджа. Изобщо България трябва да има същата външна политика на геополитически алианси, съюзи както Румъния. Така и двете страни ще бъдат винаги в същия геополитически лагер и Румъния няма как да има възможност да атакува България, ако са (теоретични) съюзници. Също така, румънската анти-българска пропаганда при западните правителства с "аргумента" че България е про-руска държава докато тя, Румъния е лоялна про-западна такава и "заслужава" да бъде възнаградена с Южна Добруджа за това, а България "заслужава" да бъде наказана, тази пропаганда няма да има никакъв ефект. Струва ми се че в последно време това вече се случва.
  3. Вече имате подкрепа от Запада за исканията ви за признаване българско малцинство в Албания. Това в никакъв случай не трябва да се превърне в спор, неприятелсво с Албания. България и Албания имат еднакви общи врагове: Сърбия, може би и Гърция и Македония, която има териториални претенции към славянските села и градчета в източна Албания: Голо Бърдо, Бобощица и т.н.

 • Приятел на България

  юли 28, 2017 в 5:48

  продължение:

  Трябва да обърна Вашето внимание и на това че, ако България не иска да дели Македония с Албания, когато Македония ще се присъедини към България, ще имате огромно албанско население живэщо в новата, по-голяма България която няма да се примири с това, че не живэ в собствена албанска независима страна и ще започнат да се борят за ново, българско Косово. В такъв случай, Сърбия, Гърция и Турция всички ще станат сыузници на албанските сепаратисти.
  4. Русия няма какво да предложи на България, само диктатура по пример на диктатурата на Путин, или чак лишаване от независимостта на България и превръщането й в руска област в стратегическата борба на Русия да стигне до Босфор и Дарданелите. Нито икономически Русия не може да се мери със Запада, да не говорим че има и огромен проблем с размножаването на мюсюлмански сепаратистични малцинства. Може би и проблеми с териториални претенции от страна на Китай.

  Друга тема: в България, като в Гърция и Франция няма национални или етнически малцинства. Нито може да има такива, защото признаване не национално малцинство означава даване колективни етнически права, което не е разрешено от междунардоното право.
  Ако България признава, например: македонското малцинство, тогава ше се учреждава и политическа партия за цялото това малцинство. Няма как да се образуват по-една политическа партия за всеки отделен етнически македонец. Тоест малцинството ще бъде представено колективно от една партия.

 • Приятел на България

  юли 29, 2017 в 9:13

  Проруската външна политика на някои от бившите правителства на България е служила само на македонистите при антибългарската им прогаганда им в Запада. Защо мислите че западни "езиковеди" или "историци" пишат ненаучни антибългарски/антигръцки книги и статии в полза на БЮРМ, например:
  Macedonian Folk Song in a Bulgarian Urban Context: Songs and Singing in Blagoevgrad, Southwest Bulgaria, Karen Ann Peters, University of Wisconsin--Madison, 2002
  Добре за вас е че Путин скоро каза че славянската писменост идва от "македонските" земи. Не знам как това се е приело в Гърция, защото онези земи не са нито "бюрмски", нито български а гръцки (не само от сегашна гледна точка). Това изявление на Путин можете да я ползвате в полза на България, надявам се че това вече се е случило.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *