Джамбазки: Проваленият модел на интеграция заплашва основите на държавата

Джамбазки: Проваленият модел на интеграция заплашва основите на държавата

10 юли 2017  |   3 коментара

Проваленият модел на интеграция на циганите заплашва основите на българската държава. Все повече ще има поколения, които са готови да убият дете с брадва, защото смятат, че това е битов скандал, заради семоизолирането си от обществото и заради омразата и гнева, които се трупат в гетата.

Това заяви в „Събуди се“ по НОВА Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент.

Причината за провала е сбърканият модел за изграждане на гражданските различия в обществото в Европа. Затова виждаме и това по улиците. Всъщност тези хора не се променят, а иска да променят теб, коментира той.

Не може да се каже колко пари точно са похарчени за т.нар. ромското включване. Работещият модел на вписване на гражданите в обществото минава през желание и образование, подчерта евродепутатът.

Джамбазки добави обаче, че има и много български граждани от цигански произход, които са се вписали в обществото и не могат да се различат.

Тенденцията е времева и географска. Където има по-голяма концентрация на гета нападенията ще зачестяват, прогнозира евродепутатът.

По думите му, трябва да признаем, че има такъв проблем, а той ще става все по-етнически.

Ангел Джамбазки отрече умишлено да не се решава този проблем от политиците заради дивиденти.

Става дума за политическа импотентност и нежелание да се реши този проблем. Нужно е тези, които не желаят да спазват закона, да усетят законната репресия - да им се разрушават незаконните къщи и да се изселват. Крайното решение е да няма гета, те да се премахват и тези хора да се разселват между нормалните граждани. Така ще им се наложи да се интегрират. Нужна е ефективна наказателна процедура. Повечето от тези хора са с множество криминални прояви. Аз съм привърженик на връщането на смъртното наказание, заяви още Джамбазки.

Коментари

 • Пенка Иванчева

  юли 11, 2017 в 4:25

  И аз искам да попитам как ще стане премахването на гетата. Добро е като идея. Вярно, че ако растат в българска среда, циганчета имат шанс да се култивират донякъде. А как да стане това? Като заселвате във всеки вход по едно циганско семейство? Ще почнат да крадат, да чупят, да си хвърлят боклуците през терасите, децата им ще си вършат физиологичните нужди във входа, а вечер ще се събират с циганите от съседните входове и ще дънят чалга до съмнало в превърната вече в сметище градинка пред блока. Нататък е ясно. Българите в редичка ще опразнят блока, продавайки жилищата си на безценица и ще станат още по-бедни от сега. След това ще сложат по два ката дрехи в куфарите, и тъй както са с по две висши образования, ще отидат да слугуват на западняците, защото е по-приемливо да те обижда западняк, отколкото циганин, дето чака да ти начислят удръжките, за да си получи социалните помощи, да се гаври с тебе.

 • Пенка Иванчева

  юли 11, 2017 в 5:11

  Не ми харесва и идеята за всеобщо поощряване на раждаемостта. Нито една българка няма да накарате така да роди трето дете. Там трябва да има диференциация на образователен принцип. Тази идея (да се обвържат детските и правото на глас с образованието) ВМРО беше подхванала преди година и изведнъж всичко заглъхна. Защо? Парите, които циганите получават от държавата, трябва да бъдат награда за получено образование или положен труд.Отваряйте вечерните училища и който си е проспал младините, да ходи да учи, ако иска да получава наравно с другите. Когато стане въпрос за наказание, често чувам, че социалните им помощи ще бъдат спрени. Това не е наказание. Наказание е когато им се ограничат всички права, докато сами не пожелаят да отидат да учат, за да ги ползват. Наказание е обществено полезният труд, който трябва да се полага и при най-малкото провинение. Не може да си плаща тока - отива да работи безвъзмездно, докато покрие сумата. Идете в която и да е махала и вижте как вода тече по улиците и никой от махалата не я плаща. Плащат я българите. Същото важи и за затворите. Получава присъда от две години. Ако работи, излиза след две години. Ако не работи, присъдата му прогресивно расте. Така се създават трудови навици и чувство за отговорност към обществото.

 • Пенка Иванчева

  юли 11, 2017 в 6:02

  Заговори се и за вкарването на всички деца в училище. Няма лошо, но не е достатъчно. Работата е там, че повечето от децата от махалите само присъстват в класните стаи. Каква е ползата от това? Върти се един клип в интернет - журналистка задава въпроси на десетокласници, момчета от цигански произход, които не знаят кога е създадена България, хан Аспарух е освободил българите от турско робство, а за Иван Вазов се сетиха единствено, че са го виждали на снимка, понеже училището, в което учат, се казва така. След една година те ще излязат с диплом за средно образование. Това е подигравка с образователната ни система. Размерът на детските добавки трябва да се определя от педагогическите съвети в училище всеки месец и да бъдат като награда за добро поведение и положено старание. По-малко за небрежните и повече за старателните. Не могат всички да бъдат отличници, но могат да се стараят да научат нещо. Всяка година външно оценяване за реална оценка на постигнатото ....и на когото, докъдето му стигат силите, там спира. Средното образование да не бъде панацея. Не е за всеки. Затова пък, който стигне до него, да ползва определени привилегии, за да бъде стимул за останалите. От дипломи на килограм, без покритие, обществото не печели нищо.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *