Джамбазки призова за масово участие в протеста на превозвачите в Брюксел

Джамбазки призова за масово участие в протеста на превозвачите в Брюксел

07 януари 2019  |   0 коментара

Българите, които са пряко заети в транспортния бизнес, са около 150 000 души. Тези хора заработват за себе си около 4000 лв., с които пазаруват, въртят българската икономика - 17% от БВП.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод предложенията за промени в пакет „Мобилност“.

Ангел Джамбазки призова за максимално участие в протеста на превозвачите на 10 януари в Брюксел. Това е български интерес, коментира той.

Предложенията в пакета „Макрон“ са антиевропейски. Битката сега е на център-периферия, има глад за шофьори в цяла Европа. Не може на 4 седмици задължително да пращаш шофьорите в дома им. Измислиха и другата глупост - да връщат камионите на 4 седмици без шофьора. Но как ще се върне сам, посочи той.

Понеже не могат да връщат шофьорите на един месец, то те измислиха глупостта да изпратят тировете вкъщи на четири седмици. Тези камиони трябва да се придвижват на празен ход хиляди километри и да замърсяват въздуха, каза още Джамбазки.

Социалистите в Европейския парламент нанасят най-големите удари срещу нас, допълни евродепутатът.

Организираме протест в Брюксел на 10 януари, нашите превозвачи и румънските ще протестират на различни места, но групата ще се слее, разкри Джамбазки.

Този европарламент е изчерпан, имат още 2-3 сесии и затова сега недоброжелатели се опитват да промъкнат лоши идеи. Повечето от тях няма да бъдат преизбрани през май, завърши Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *