Джамбазки пред дупничани: Ще допуснем ли края на 1300 години държава?

Джамбазки пред дупничани: Ще допуснем ли края на 1300 години държава?

25 март 2014  |   0 коментара

Откритост и чисти ръце, вяра и дух – такава е нашата амбиция. Няма нация без образование и нормално здравеопазване, затова нашата цел е възраждането им. Днес България се разпада пред очите ни и ще е тъжно, срамно и жалко, ако допуснем това да се случи след 1300 години история на държавата на българите на това място.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред препълнената зала на драматичния театър в Дупница.

Посещението бе част от националното турне „Реванш за българския народ“ заедно с „България без цензура“. Основна част от обиколката е спектакълът на Нешка Робева „Площадът“, чийто сюжет пресъздава образа на протестиращия град, в който се сблъскват онеправданите и властта.

„Искаме да въздигнем българския дух, методично смазван през годините. Историята не храни, не лекува, но знам, че без дух, без вяра, без родолюбие няма държава. През годините на прехода ни лъгаха, че няма смисъл да гласуваме. Категорично не е вярно - днес всичко зависи от нас, от моя и вашия глас”, допълни Ангел Джамбазки.

„Ние сме част от вас - ще ни видите навсякъде, не само на жълтите павета. Там ходим, само за да покажем на управляващите какво трябва да правят и как. Засега ни се подсмихват, но ще има възмездие. Борбата ще бъде тежка и дълга”, посочи още заместник-председателят на ВМРО.

Обиколката на ВМРО, „България без цензура“ и ЗНС продължава през цялата седмица и ще бъдат посетени Ловеч, Ботевград и Свищов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *