Джамбазки: Прави се опит да бъде засмукана работна ръка от периферията към центъра

Джамбазки: Прави се опит да бъде засмукана работна ръка от периферията към центъра

11 януари 2019  |   0 коментара

Част от предложенията по пакета „Мобилност 1“ са изключително нечестни, бих казал – цинични, коментира пред камерата на bTV евродепутатът от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки.

Той подчерта, че се прави опит да бъде засмукана работна ръка от периферията към центъра. Едва ли, обаче, има голяма вероятност този състав на ЕП да гледа спорните текстове.

Коментарът на българския евродепутат бе след безпрецедентния казус след гласуването на лансирания от френския президент Еманюел Макрон пакет от европейски разпоредби „Мобилност 1” в транспортната комисия на Европейския парламент. В новите правила транспортният сектор от периферията на ЕС вижда голяма заплаха. Предложенията частично бяха блокирани и в момента не е ясно дали този състав на парламента въобще ще успее да ги гласува.

Според Джамбазки, става дума за открито лобистка поправка, натискана много грубо от заинтересовани бизнеси и правителства от ядрото на стария Бенелюкс, Австрия и даже Германия.

Заместник-председателят на ВМРО предупреди, че има риск част от тези страни да започнат едностранно да налагат мерките по него (като забрана за спане в кабинета на камиона или твърди срокове за пребиваване). А това ще изисква реципрочен отговор, категоричен бе Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *