Джамбазки пита ЕК колко пари са дадени за циганската интеграция

12 март 2015  |   1 коментар

Евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и заместник-председател на ВМРО, е внесъл питане до Европейската комисия какви средства са вложени от страна на европейски фондове за т.нар. интеграция на циганската общност в българското общество.

Досега подобно питане не е отправяно към ЕК.

Джамбазки споделя, че очаква с интерес отговора, както и да се разбере точно колко пари са били похарчени и какъв е бил ефектът от тях.

Според него съществуват основателни подозрения, че една голяма част от парите са били откраднати от цигански барони и посредници.

След като получа отговор, поемам ангажимента да го оповестя и ако има каквито и да е основания – ще поискаме от главния прокурор на Република България да направи проверка, заявява Джамбазки.

Евродепутатът допълва, че ще изпрати информацията и на европейската служба, която се занимава с контрола над разходването на средствата на европейските данъкоплатци.

Той е убеден, че хората трябва да знаят къде са отишли парите за фалшивата интеграция, защото в България такава не се е случила.

Коментари

  • Dimitrov

    март 13, 2015 в 1:35

    Да не би някой да плаща за моето интегриране в обществото? Защо е нужно някой да се грижи за тях? Аз съм емигрант и никой не похарчи и стотинка да ми намери работа, да уча език, да намеря квартира, да се грижа за себе си и за семейството си в БГ? Ако ЕС са дали някаква сума и някой я откраднал, какво има да се коментира? Да върне парите, да се конфискува имуществото му, да плати глоба и в затвора докато е жив. В Китай имат прилично наказание.Нека се научим да уважаваме законите , но всички и кокошкарите и онези които крадат от данъкоплатците милиони. Крум е издал жестоки закони и пак е имало нарушители, но са се изпълнявали наказанията, а днес не се спазват и това е причината да не се страхуват да злоупотребяват.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *