Джамбазки: Петицията срещу АМ „Струма“ беше използвана от партии и фалшиви еколози

Джамбазки: Петицията срещу АМ „Струма“ беше използвана от партии и фалшиви еколози

04 декември 2019  |   0 коментара

Евродепутатът коментира и темата за Истанбулската конвенция и политиката на френския президент

Петицията срещу АМ „Струма“ беше използвана от политически партии и фалшиви еколози. Този кръг се опитва да спре не само АМ „Струма“, но и лифтовете в България.

Това заяви от Брюксел за „Плюс-минус“ по НОВА евродепутатът от ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Припомняме, че Комисията по петициите в ЕП затвори петиция срещу изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле.

Това са един малък кръг от хора, които едновременно се опитват да бъдат еколози, неправителствени организации или политици. Те опитаха да направят един саботаж. Това са хора, които пречат на изграждането на нови съоръжения в Пирин. Съвсем очевидно са решили, че ако спрат потока от гръцки туристи през зимата към Банско през Кресна, това ще бъде добре за тяхната кауза. Бяхме свидетели на опити да бъде спрян строежа на АМ „Струма” с безумни твърдения. Безумно е да се мисли, че ще се стига по-бавно по магистралата. Бяхме свидетели на един саботаж от псевдозелени, псевдополитици, псевдоеколози, коментира той.

Предложеният вариант, според експерти. ЕК заяви, че ще изисква България да изпълни приетите договорености, допълни Джамбазки.

Не съм пътен инженер, затова се доверявам на тези, които разбират. Това, което прочетох досега, е, че предложеният към този момент вариант с рехабилитация на трасето е най-изпълнимият. ЕК заяви, че ще изисква от нашето правителство да спази поетите задължения, в което няма някаква изненада, коментира той.

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира и темата за Истанбулската конвенция:

Бях против резолюцията, българското общество е против този документ. Този документ мимикрира защита на нечии права, но насажда джендър идеология. Тези бюрократи се опитват да прокарват неща, които не са тяхна работа. Българското общество и парламент не приема конвенцията.

Той коментира и срещата в НАТО, на която ще присъстват и американският президент Доналд Тръмп и френският му колега Еманюел Макрон:

Дебатът за НАТО е реален. Макрон надскочи своя политически ръст, в него прозира неоколониален Наполеон, иска да прекрои ЕС по старата френска колониална идея. Той иска да изключи Балканите, но включва Северна Африка. Той предпочете африканските мигранти пред българите. Явно не е разбрал, че ние сме в ЕС. Макрон заби шумен шамар на либералната градска десница в България, която го беше развяла като свое знаме.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *