Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

07 септември 2017  |   0 коментара

Българският представител защитава нашите граничари

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо до холандската си колега Кати Пири, в което иска обяснения за твърденията на Пири, с които обвинява български гранични служители от „Капитан Андреево“ в корупция.

„Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но, на който най-накрая  трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство“, е написала във Фейсбук евродепутатката, която е член на групата на ПЕС в ЕП.

Ангел Джамбазки намира това твърдение за изключително скандално и обидно. В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже, с годни доказателства, пред съда и прокуратурата, настоява Джамбазки и призовава Пири да даде доказателства за обвиненията си. В противен случай ще дължите извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС в изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите-членки, настоява той.

Писма за случая българинът е изпратил ръководството на Европейския парламент и Европейската комисия. Джамбазки алармира председателя на ЕП Антония Таяни, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, първия заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, председателя на парламентарната група на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела и председателя на ПЕС Сергей Станишев, че твърденията на Пири, неподкрепени с годни доказателства, са клевета, обидни са и са неприемливи за труда на българските служители на МВР, които, охранявайки външната граница на ЕС, между България и Турция, пазят и гражданите на държавите-членове от проникването на нелегални имигранти и терористи.

Повече вижте в писмата, които българският евродепутат Ангел Джамбазки изпраща до колегата си Кати Пири и до ръководителите на ЕП и ЕК.

Уважаема колега Пири,

С огромна тревога прочетох твърдението направено от Вас, във Вашия профил в социалната мрежа ФБ, цитирам : „Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но, на който най-накрая  трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство.“

Намирам това твърдение за изключително скандално и обидно.

Настоявам незабавно да представите годни доказателства за направените от Вас твърдения. В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже, с годни доказателства, пред съда и прокуратурата. Предполагам, че правната система в Холандия е подобна.

Изложени преживявания в различни по цвят книги, не подкрепени с годни доказателства, не вършат работа. Нещо повече, такива скандални твърдения, направени без доказателства са обидни и неприемливи за труда на българските служители на МВР, които, охранявайки външната граница на ЕС, между България и Турция, между другото пазят и гражданите на Холандия от проникването на нелегални имигранти и терористи.

Нещо, което Ви е известно, покрай сблъсъците в Холандия, предизвикани от желанието на президента Ердоган да провежда политически митинги по повод референдума, който проведе.

Вярвам че ако бях написал в своя профил в социалните мрежи, изречение като : „Холандската полиция заплашва и малтретира граждани от турски произход и наруши правата им на мирно сдружаване“, вероятно щяхте да поискате обяснение от мен. Простичко казано, подобно твърдение, направено без доказателства, е клевета.

Нека Ви обясня и нещо за опашките по ГКПП. Опашки по граничните пунктове на Балканите се образуват предимно през лятото, когато стотици хиляди турски граждани, работещи в различни европейски държави, пътуват от и за родината си през лятната си почивка и по различни религиозни поводи. Стотици хиляди автомобили, едновременно.

Както вече стана дума, границата между България и Турция е външна граница на ЕС. България все още не е част от Шенгенското споразумение, макар че е изпълнила абсолютно всички политически критерии и причината за това са и вътрешнополитически въпроси в Холандия и въпреки това спазва изключително стриктно всички шенгенски правила за проверка. За да не допусне навлизането на терористи на територията на ЕС.

Опасността е още по-голяма, заради определено недемократичното поведение на турското държавно ръководство, което подобаващо беше оценено от холандското правителство, което забрани митинги на холандски граждани от турски произход и ги разпръсна, използвайки водни струи, кучета и полицейски сили. Телевизионните кадри на това как холандските власти използват сила срещу събралите се граждани от турски произход, за да наложат вътрешен ред на своя територия, бяха красноречиви и са за пример.  

Българските гранични и полицейски власти проверяват физическо стриктно хиляди автомобили в тези периоди. А това изисква време. 

Уважаема колега, очаквам незабавно годни доказателства за вината на конкретни служители, които да предоставим на българските власти. Ако вината на конкретните служители бъде доказана, те ще понесат своята отговорност, в справедлив процес, по силата на българското законодателство.

В противен случай ще дължите извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС в изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите-членове на ЕС.

И аз ще го изисквам от Вас.

С уважение,

Ангел Джамбазки 


Уважаеми г-н Таяни,

Уважаеми г-н Юнкер,

Уважаеми г-н Тимерманс

Уважаеми г-н Питела,

Уважаеми г-н Станишев,

С огромна тревога прочетох твърдението, направено от колегата Кати Пири, във нейния профил в социалната мрежа ФБ твърдение, цитирам : „Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но, на който най-накрая  трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство.“

Намирам това твърдение за изключително скандално и обидно.

Настоявам незабавно да изискате от колегата да представи годни доказателства за направените твърдения пред надлежните български власти. В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже, с годни доказателства, пред съда и прокуратурата.

Изложени преживявания в различни по цвят книги, не подкрепени с годни доказателства, са клевета. Нещо повече, такива скандални твърдения, направени без доказателства са обидни и неприемливи за труда на българските служители на МВР, които, охранявайки външната граница на ЕС, между България и Турция, пазят и гражданите на държавите-членове от проникването на нелегални имигранти и терористи.

Опашките по ГКПП на Балканите се образуват предимно през лятото, когато стотици хиляди турски граждани, работещи в различни европейски държави, пътуват от и за родината си през лятната си почивка и по различни религиозни поводи. Стотици хиляди автомобили, едновременно.

Както вече стана дума, границата между България и Турция е външна граница на ЕС. България все още не е част от Шенгенското споразумение, макар че е изпълнила абсолютно всички политически критерии и причината за това са и вътрешнополитически въпроси в Холандия и въпреки това спазва изключително стриктно всички шенгенски правила за проверка. За да не допусне навлизането на терористи на територията на ЕС.

Българските гранични и полицейски власти проверяват физическо стриктно хиляди автомобили в тези периоди. А това изисква време. 

Настоявам незабавно да изискате годни доказателства за вината на конкретни служители, които да предоставим на българските власти. Ако вината на конкретните служители бъде доказана, те ще понесат своята отговорност, в справедлив процес, по силата на българското законодателство.

В противен случай ще настоявам за извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС в изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите-членове на ЕС.

С уважение,

Ангел Джамбазки

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *