Джамбазки: Начинанието на вицепремиера Симеонов трябва да бъде похвалено, а не да се критикува

17 август 2017  |   1 коментар

Кой ще спечели войната с шума по Черноморието? Европредседателството ни. Какви са шансовете България да получи домакинството на Европейската агенция за лекарствата. За отговорите в студиото на „Денят започва“ по БНТ гостува Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО.

Хората в Слънчев бряг протестират за правото да нарушават закона, заяви евродепутатът.

Според него вицепремиерът Валери Симеонов дава добър личен пример с проверките по морето.

Проблемите по Черноморието са отдавна. Неиздаването на касови бонове, фалшив алкохол и редица други престъпления, са отдавна, това се нарушава от години. Начинанието на вицепремиера трябва да бъде похвалено, а не да се критикува, защото никой не си е мръднал пръста или не е желаел да го направи през годините назад, добави Джамбазки.

Фактът, че никой досега не го е направил, по думите му, означава, че или местните органи не смеят, или по някакъв начин работят с тези хора, които вършат нарушенията.

Евродепутатът отбеляза, че не разбира протеста на хората в Слънчев бряг относно проверките.

Какво значи протестът на хората в Слънчев бряг, че те протестират за правото да нарушават закони, все пак не сме го казали ние, законът казва какви са допустимите норми на шум, дори в курортите, заяви той и добави, че на запад се спазват регламентите и може би затова там всичко е по-успешно в тази сфера.

Ангел Джамбазки бе категоричен, че имаме предимство при кандидатстването за преместване на Европейската агенция за лекарствата от Великобритания у нас след Брекзит.

Имаме предимство в кандидатстването за Агенцията за лекарствата, понеже нямаме нито една европейска изнесена агенция, има защо да настояваме и то доста. Имаме и развита фармацевтика все пак. Ако успеем да издействаме преместване, ще привлечем и много чуждестранни фармацевтични компании у нас, ще се отворят и много нови работни места, коментира евродепутатът.

Той добави и че трябва да поискаме от ЕС да се създаде Агенция за автомобилен транспорт и пътна безопасност, за да се защити нашият бизнес.

Коментари

  • пламен

    август 17, 2017 в 8:34

    никой не се сети да направи едно видео как цяла нощ та до 8 сутринта чашите по витрините на жителите на северната част на Несебър подскачат от децибелите на наркоманското сборище " Какао". това по света никъде го няма! заради 200-300 дрогирани боклука да не може да спи цяла община! и оня смотаняк DJ Сранчо ли беше... Станчо ли беше що не иде да духа слонски чеп ами седнал и той да лее мозък. ми нали хонорара му за една вечер е 5000 лева. вие какво очаквате да каже ?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *