Джамбазки: Наглост е циганите да заплашват с етническа война

29 юни 2015  |   1 коментар

Хората от циганската махала на Гърмен знаят, че къщите им са незаконни и това изобщо не ги интересува, а интеграцията я разбират само като социална помощ. Това заяви в студиото на „Добро утро, България!“ по ТВ7 и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той бе поканен да коментира отправените заплахи от страна на обитатели на незаконни постройки в Гърмен, които предстои да бъдат съборени.

Според Джамбазки циганите отправят заплахи за етническа война, което е поредната наглост от страна на нарушителите на закона.

Тези хора оправдават системното нарушение на закона и антигражданското си поведение с това, че никой не ги бил спрял. По тази логика Наказателният кодекс става пожелателен. Ако ние с вас извършим едно престъпление и никой не ни спре, това значи ли, че можем да продължим да го правим? Никой не ги е спрял и затова са си продължили да строят. Стотинка не са платили за нищо. Бил им позволил бившият кмет Башев или наследничката му. Като е така, защо не отидат да живеят у тях!? Башев има големи имоти, да ги вземе в дома си. Да не му е бащиния Гърмен, че ще разрешава да се нарушава законът, възмути се евродепутатът.

Те не търсят по никакъв начин вината в себе си, а отговорността си е тяхна. Какво повече да им помогнем за интеграцията? За това са нужни две страни. Никой насила не можеш да интегрираш. Те си знаят, че къщите им са незаконни и това изобщо не ги интересува. Разбират интеграцията като да си строят, където си искат, да вземат социални помощи и не смятат, че имат и грам отговорност, заяви Джамбазки.

Според него събарянето само на четири постройки е израз на безотговорност. Това е хвърляне на прах в очите на хората. Не ми се вярва обитател на циганско гето да се самозапали в знак на протест. Не съм забелязал в тези селища такива прояви на отчаяние или на гражданско самосъзнание. По-скоро може да запалят нещо или да изчезне нещо, но трудно някой ще тръгне да се полива с бензин, коментира той.

Лошата ми прогноза е, че днес няма да съборят и тези четири бараки, за които е обявено. Обитателите на подобни населени места много добре умеят, създавайки истерия и поведение в стил Боливуд, да удължат агонията. Нищо няма да се случи. Спомнете си случая в „Орландовци“. Нищо не се е променило там от седем-осем години. Всеки път, когато стане напечено, районният кмет праща двама чичовци с една рулетка и те започват да мерят и да издирват нови незаконни къщи. Те трябва вече да са ги изучили наизуст. Аз съм ги виждал да ги мерят 10 пъти. Нищо обаче не следва, каза още заместник-председателят на ВМРО.

Коментари

  • Стоян

    юни 30, 2015 в 8:39

    Аз ще разреша проблема със събарянето. Само да ми ддат да карам някоя по-голяма фадрома с голямо гребло отпред. за около час няма да има и една циганска къща !!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *