Джамбазки може да заведе дело срещу Кунева

Джамбазки може да заведе дело срещу Кунева

22 май 2014  |   0 коментара

Заместник-председателят на ВМРО и кандидат за ЕП Ангел Джамбазки може да заведе дело от частен характер за уронване на престижа, клевета и обида срещу водача на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева. Причината е, че тя разпространи съобщение, включително публикувано на официалната интернет страница на РБ, в което обвинява ВМРО за изготвянето на материали с цел използването им като компромат.

Става дума за пропагандните материали на турски език, разпространявани в подкрепа на Корман Исмаилов, който е кандидат за евродепутат от Реформаторския блок. 

За наличитието на рекламни листовки на турски Ангел Джамбазки подаде сигнал до Централната избирателна комисия, тъй като агитацията на различен от официалния - български език, е забранена от закона.

Според Джамбазки, който по образование е юрист, фактът, че е публикувал агитационния материал не го прави и негов автор. В личния си профил в социалната мрежа той публикува въпросната брошура със съпътстващ коментар и въпрос – „Неколкократно в тази кампания Исмаилов твърди, че му е трудно и агитира сред „своите“ хора да гласуват преференциално за него. Кой е изработил тези материали и част ли са от кампанията на РБ за евроизборите?“

Ангел Джамбазки по никакъв начин не е обвинил Реформаторския блок, че разпространява незаконни материали, а задава единствено въпрос дали е вярно. От своя страна Меглена Кунева директно посочва: „По наша информация, фалшификатът е дело на „България без цензура“ и присъдружната им ВМРО“.

 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *