Джамбазки: Лозанов направи подарък на бъдещия кмет на Кърджали

01 октомври 2015  |   0 коментара

Георги Лозанов, председател на Съвета за електронни медии, обслужи интереса на ДПС и националната кауза на Турция, като даде лиценз за регионална програма на БНР в Кърджали с предавания на турски език.

Това заяви в сутрешния блок на ТВ 7 Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО. Поводът за разговора бе заплахите отстрана на Лозанов към него, че ще го даде на съд за клевета.

Този човек е дългогодишен председател на СЕМ и е крайно време да застава зад решенията, които взима. Ако иска да ме съди – добре, да подаде граждански иск, имунитетът ми като евродепутат не му пречи, обясни Джамбазки.

Той припомни, че от години съществува радио „България“ на 11 езика, един от които е турски. Кому е нужно да се прави ново радио на същия език, запита заместник-председателят на ВМРО и посочи, че това е всъщност предварителен подарък за кмета на Кърджали, независимо кой ще е той.

Евродепутатът изрази възмущението си от факта, че БНР и СЕМ не работят за българска радиопрограма за българите в Македония, в Западните покрайнини, в Молдова, в Украйна, за българските мюсюлмани в Гърция и в Турция. Отговорът, който е получил от тях, е че нямало пари. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *