Джамбазки към Могерини: Водите напълно погрешна политика към Турция

14 септември 2016  |   0 коментара

Уважаема г-жо Могерини, уважаеми колеги, политиката Ви по отношение на Ердоган е напълно погрешна и показва дълбоко непознаване на ситуацията в страната и региона. Турция продължава незаконната окупация на Северен Кипър, което по същността си е анексиране на чужда територия. Продължава смазването на свободата на словото, на правата на гражданите, факт е етническото прочистване в Диарбекир, Източен Анадол, продължава и подкрепата за „Ислямска държава“.

Това заяви в свое изказване в Европейския парламент българският представител и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Обръщението му към върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи Федерика Могерини и към колегите му в зала бе по повод коментари по темата за отношенията между Турция и ЕС.

Превратът в Турция успя. Изглежда само Вие и колеги тук не сте разбрали. Деленето на диктаторите на добри и лоши, деленето на анексирането на чужди територии на добри и лоши е тежко политическо лицемерие, продължи Джамбазки.

Той обвини, че споразумението с Ердоган за нелегалните имигранти е политическа грешка, защото е поддаване на изнудването на един диктатор. Визовата либерализация с Турция пък е неразумна, защото ще залее Европа с милиони нелегални имигранти.

Българският евродепутат настоява за прекратяване на преговорите, които се водят, за членството на Турция в ЕС. Защото Турция днес не е европейска държава и няма място в този Европейски съюз. Тя не споделя ценностите, които всички ние твърдим, че изповядваме и споделяме, завърши Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *