Джамбазки към „Зелените“: Борите се за гори и планини, но ако Ви попитам за имената на хижарите, няма да ги знаете

Джамбазки към „Зелените“: Борите се за гори и планини, но ако Ви попитам за имената на хижарите, няма да ги знаете

29 декември 2017  |   1 коментар

Участие на Ангел Джамбазки, български представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО, в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Гост в студиото бе и Андрей Ковачев, представител на „Зелените“

„20 години се пречи за развитието на туризма в България. Хората напускат тези региони. Ако вие отидете в Банско и седите 2-3 часа на лифта, ще се върнете ли там? Природата трябва да бъде пазена съгласно закона и да развиваме туризма. Погледнете Витоша! Вместо да има метро, което да стига до лифта... стигаш и се качваш директно. По някаква причина се пречи на тези места, а не е редно“, каза евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на bTV, цитиран от „Блиц“.

„Община Банско трябва да разреши проблема с опашките, но обвиняват някой друг, който изобщо не е виновен. На Витоша съоръженията не се подновяват“, опита да обясни Андрей Ковачев от партията на „Зелените“. 

„Въпросът е защо са отделени от софийския градски транспорт. Не говорим само за Банско, а за развитието на общините. Там има Разлог, Гърмен, Якоруда. Какво правят хората там, когато нямат пари? Отиват и секат незаконно горите. Имаше един дерибей от ДОСТ, който сече постоянно незаконно“, разкри Джамбазки. 

„Банско ще се напълни с публични домове заради това строителство, ако допуснат да има още 10 хиляди места“, изкоментира Ковачев и втрещи с твърдението си, което Джамбазки побърза да докаже колко е нелепо, а Ковачев няколко пъти го прекъсна с идеята да си „довърши“ мисълта.

„Вие сериозен ли сте? Довършихте. Аргументът от страна на „Зелените“, че Банско ще се напълни с публични домове е нелеп. Борите се за гори и планини, но ако Ви попитам за имената на хижарите, няма да ги знаете, защото скоро не сме се срещали по планините. Нека направим анкета да се сетят за трима хижари, но те просто не ги знаят“, затапи го Джамбазки. 

На живо от Банско се включи кметът на курорта Георги Икономов, който развенча нелепите твърдения на Андрей Ковачев и му даде ценен съвет: „Това, което твърди Ковачев не е вярно. Искате един морски град да има туристи и през зимата, нали? Е, в Банско има туристи и през лятото! „Зелените“ саботират изграждането на магистралите, саботират туризма и икономиката в страната. Нека помислят малко повече за екология и да не се правят на инженери. Другата заблуда, която упорито се опитват да наложат е че ще се изсичат вековни гори. Всичко, което ще се застроява, е в буферна зона, която е около 2%, а не около 40-50, както твърдят те.“

„Кремиковци ли искате да построим в Банско, за да има работа? Когато се явите на избори с политическа партия „Зелените“ и съберете вотовете да влезете в парламента, тогава съсипвайте икономиката. Направете така, че туристите ни да избягат в Швейцария и Австрия и после да питаме къде ни е икономиката“, съветва евродепутатът.

„Тези 20 хиляди места в Банско не се пълнят и зимата“, побърза да афишира Ковачев. „Да, това пред лифта не са опашки. Те просто си се събират там“, изсмя се Джамбазки и приключи тази тема.

Коментари

 • Светлана Димитрова

  декември 30, 2017 в 11:44

  Господин Джамбазки, обзе ви и вас нарцисизмът. Хайде да не атакувате хората, които наистина милеят за природата в България. Нали сте евродепутат и виждате как се случват нещата в Европа. Аз също съм ги видяла. Бихте ли ми казали, Словакия като бивша соц страна дали си позволява да строи такива съоръжения за да си развива икономиката в Татрите. Относно Банско, моето мнение е че един "клозет", както Слънчев бряг, както Златни пясъци.
  По повод хижарите, мога да ви поканя на хижа Борова гора, където хижарка е Теменужка или на ЦПШ Мальовица, където хижарка е леля Данче, да чуете мнението на хората, които ги стопанисват и окаяното положение в което е цялата действителност, защото умишлено не се подобряват условията.
  Май се отделихте от хората, които ви подкрепяха. Май забравихте за човешките ценности. Вече бизнеса е интересен или личния интерес.
  Весели празници и дано да спите спокойно Светлана

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *