Джамбазки: Концепцията на ВМРО е за обитателите на гетата, които системно отказват да се впишат в българското общество

Джамбазки: Концепцията на ВМРО е за обитателите на гетата, които системно отказват да се впишат в българското общество

09 февруари 2019  |   0 коментара

Нито едно от предложенията в концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския етнос, представена от министър Каракачанов, не е в противоречие с Конституцията.

Това каза заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в ефира на „Събуди се” по НОВА.

Предложенията, които правим са точно в духа на Конституцията. Всички граждани имат както равни права, така и равни задължения. Не може някой да черпи привилегии от факта, че се е родил циганин по етнически произход. Една част от тези хора са социализирани в обществото и водят съвсем нормален живот, ние не говорим за тях. Говорим за обитателите на гетата и махалите, които системно и последователно отказват да се впишат в българското общество, поясни евродепутатът.

Джамбазки отговори на критиките, че мерките са расистки:

Циганите са от наша раса. Не можем да говорим за расизъм при положение, че става дума за наши съграждани и когато започваме да спорим за това дали е расизъм или не е се правим, че не забелязваме, че част от тези хора, които живеят в гетата, се опитват да паразитират върху нашата социална система на основа своя произход”.

Евродепутатът обясни и какво представлява мярката за ограничаване на раждаемостта, предложени в концепцията:

Когато говорим за ограничаване на раждаемостта, ние говорим за следното нещо – след второто или третото дете спираме да плащаме социални помощи. Всеки, които има отговорността да създава 8-9-10 деца, да бъде така добър да си ги гледа. Но когато остави едно навън, голо през зимата, това дете трябва да му бъде отнето и той трябва да носи наказателна отговорност. Това е мярката за ограничаване на безотговорна раждаемост.

Съгласни ли сте, че не трябва да има 10 деца в кофите, запита в заключение Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *