Джамбазки: Изваждането на „Обединени патриоти” от управлението ще освободи място за ДПС

Джамбазки: Изваждането на „Обединени патриоти” от управлението ще освободи място за ДПС

19 ноември 2018  |   0 коментара

Не виждам особена логика в искането на Волен Сидеров. Изваждането на представителите на „Обединени патриоти” от управлението ще отвори врата за влизане на други политически сили в това управление. Очевидно е, че това е искане на ДПС. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на „Здравей, България”.

Очакваме г-н Сидеров във вторник да дойде и да представи своите идеи. Редно е да се направи събиране на коалиционния съвет, тъй като той като председател на групата има задължение да я събира.

Не е проблемът в една или в друга оставка. Въпросът е защо. Трябва да се мотивира. Тези програмни послания е редно да ги формулира пред групата, когато се появи. Непрекъсната игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа в Народното събрание. Работата на групата народни представители е да изготвя смислени законопроекти и да спечели подкрепа за тях и всичко това да е в интерес на гражданите, категоричен бе Джамбазки.

Според евродепутатът е редно вакантното място на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов да бъде заето от друг представител от НФСБ,  защото в момента в правителството има представители и на ВМРО и на „Атака”.

Ангел Джамбазки се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроизборите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори.

Джамбазки обясни, че листата за евроизборите на патриотите може да бъде подредена и чрез вътрешни избори – правиш  вътрешни избори, хората излизат, подреждат и какво по-честно от това.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *