Джамбазки за Пакта за миграция: Резултатите са налице, когато има консолидирани усилия в защита на националните интереси

Джамбазки за Пакта за миграция: Резултатите са налице, когато има консолидирани усилия в защита на националните интереси

12 декември 2018  |   0 коментара

България официално се въздържа от участие в Глобалния пакт за миграция, след като не участва в конференцията на ООН, която се проведе вчера в Мароко. Това без съмнение е победа за българските национални интереси, свързани с темата миграция, по която от ВМРО имаме ясна и категорична позиция от самото начало на мигрантската криза, която заля Европа, застрашавайки сигурността и идентичността на нашия континент, подменяйки етническия характер ЕС.

Това коментира заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки по повод позицията на България да не участва в подписването на Глобалния пакт за миграция.

Толерирането на масово преселение на народите, по-специално на ислямисти от Близкия изток и икономически мигранти от Африка не съответства на нашите интереси, а и на общоевропейските, защото голяма част от страните членки на ЕС също взеха решение да не участват в миграционния пакт на ООН. Подобен избор взеха и нашите съюзници от САЩ, Израел, както и редица други държави, казва в становището си българският евродепутат.

Ето какво казва в изявлението си той:

Още в началото на месец ноември т.г. първи предупредих българските институции и общественост за опасността, която представлява пактът за миграция за националната сигурност на Република България. Заиграването с понятия като „мека миграция”, „легална миграция” и др. са неприемливи за нас от ВМРО.

На 12 ноември 2018 г. на заседание на Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти запознах в детайли колегите от ГЕРБ, които бяха представлявани от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовия министър Владислав Горанов. Успях да ги убедя, че България не бива да участва в Глобалния пакт за миграция. Изложих опасенията, които от ВМРО имаме по темата.

Обърнах внимание върху това, че с оглед на географското положение на държавата ни, всякакви миграционни потоци от Африка и Близкия изток, преминаващи през нашите граници, биха застрашили националната сигурност и суверенитет на страната ни.

Запознах финансовия министър със социалните ангажименти, които страните, участващи във въпросния пакт, се ангажират да изпълняват. От ВМРО смятаме, че с оглед на и без друго претоварената социална система е недопустимо да обременяваме българските данъкоплатци с издръжката на бежанци, икономически мигранти, откровени ислямисти.

Аргументите ни бяха приети от съмишлениците от Обединени патриоти, господин Сидеров и господин Симеонов, а след това и от представителите на ГЕРБ - господин Борисов и господин Цветанов.

Впоследствие управляващата коалиция излязохме с обща позиция срещу участието на България в Глобалния пакт за миграция на ООН на съвместен брифинг в Министерски съвет.

Вчера тази позиция бе потвърдена официално след като България не изпрати свой представители на конференцията в Маракеш, Мароко, въздържайки се от участие в пакта.

Това е поредно доказателство, че когато има консолидирани усилия за защита на националните интереси, то резултатите са налице. Има теми, по които няма партиен цвят, няма ляво или дясно, а има държавен и обществен интерес, който следва да бъде защитават от всички със задружни усилия.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *