Джамбазки за избора на председател на ЕК: Непочтена сделка, която би засенчила дори циганска сватба в Ямболско

Джамбазки за избора на председател на ЕК: Непочтена сделка, която би засенчила дори циганска сватба в Ямболско

17 юли 2019  |   0 коментара

Няма окончателна позиция на Европейските консерватори и реформисти относно избора на Урсула фон дер Лайен. Предстоят редица срещи и заседания и след това гласуване. Продължават разгорещени разговори, аргументи „за“ и „против“.

Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред медии по повод избора на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия.

От една страна тезата на нашата група е, че Европа трябва да е повече Европа на отечествата, тоест държавите да решават сами. От друга страна обаче кандидатът Урсула направи звезден низ от обещания. Ако български политик си позволи да прояви такъв лупинг из общественото пространство, то медиите ще го побъркат. Тя обещава на всеки всичко. Как ще се случат нещата не ми е известно. В нейните твърдения има много спорни моменти, така че предстои много сериозен разговор, каза Джамбазки.

Видяхте, че тя обеща всичко на социалистите, обеща всичко на зелените. Обеща много странни неща като например неутрален континент до 2050 г. Това означава да затворят българските мини и българските ТЕЦ-ове, това означава, че много българи ще останат без работа. Тук се чудя къде е ценността на това да оставиш тези хора без работа при положение, че в Китай малко се интересуват от тези неща. Тоест означава, че преместваш индустрия и производство от Европа в Китай. Няма много житейска логика в това, но ще продължим с тези разговори, заяви българскиятт евродепутат.

Според Джамбазки трябва да се работи по въпроса каква ще бъде Европа. Видяхте как се разпределят постовете. Имаше една непочтена сделка, която би засенчила дори циганска сватба в Ямболско, каза той.

Има спечелили - нормално, но сега се дърпат назад и не вторият, а третият има предложения. Странно е всичко. Като ни гледат, могат да ни сравнят като клуб „Шев и кройка“. Много просто и чисто беше, но сега всичко е въпрос на сделки и договорки. Важното е в момента, че България не се бута в голямата кал, добави евродепутатът.

Сега според Ангел Джамбазки е важно какъв ще е следващият ресор на български еврокомисар. По думите му голям плюс е, че българските представители в Европейския парламент са обединени по важните за страната ни въпроси.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *