Джамбазки защити в ЕП българската позиция за Истанбулската конвенция

Джамбазки защити в ЕП българската позиция за Истанбулската конвенция

13 март 2018  |   0 коментара

Аз представлявам България и българското правителство и с неудовлетворение чух от Вас непремерени думи за българската позиция по отношение на Истанбулската конвенция

Това заяви  Ангел Джамбазки - евродепутат от ВМРО, член на групата на ЕКР, в дебата в Европейския парламент по време на пленарното заседание в понеделник.

Той обясни, че явно непремерените думи от страна на голяма част от негови колеги евродепутати ясно доказват, че разговорът за тази конвенция е политически и става дума за леви позиции.

Разбирам, че част от депутатите искат да си играят на комунизъм и леви позиции, но просто не са живели във време на комунизъм, каза българският представител.

Джамбазки е категоричен, че всяко насилие е недопустимо. Ние сме против насилието над жени и ще бъдем против. Но съвсем очевидно в този документ има джендър идеология. Тези неща трябва да бъдат изяснени и премахнати от този документ. Тогава никой няма да бъде против, обясни той.

Ангел Джамбазки допълни, че не става дума само за България, а и за Обединеното кралство, и за други държави, които изразяват съмнения спрямо ратификацията на Истанбулската конвенция..

Затова, моля Ви, уважавайте и правото на всяко едно общество да подрежда своя вътрешен ред, заключи българският евродепутат.

Вижте във видеото цялото му изказване >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *