Джамбазки: Затваряме българо-турската граница до изборния ден

22 март 2017  |   0 коментара

Държава, която планира да се намеси във вътрешната ни политика с 40 хиляди гласа, не ни е приятел. Турция иска да решава бъдещето ни. Става дума за хора, които не са си купили и една дъвка в България, тотално неграмотни хора, които не правят информиран избор.

Така евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира в „Лице в лице“ по БТВ блокадата на турската граница, която организираха „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Той бе участник в дебат с политически опоненти на тема съдебна реформа, корупция, сигурност. Темата за блокадата на границата бе наложена от само себе си, тъй като представителят на Обединените патриоти буквално влезе в студиото на връщане от границата, където участва във възпирането на автобуси с гласоподаватели от южната ни съседка.

Евродепутатът е категоричен, че следващото Народно събрание още в началото на работата си е длъжно да промени Изборния кодекс. Според него по-силно трябва да бъде застъпен принципът на уседналост, за да не ставаме свидетели за пореден път на изборния туризъм от Турция. На предни избори турската държава организираше гласоподаватели за ДПС, сега – за ДОСТ. Нелепо е, че го позволяваме, затова и Обединените патриоти имат готовност отново да блокират границата, декларира Ангел Джамбазки.

До изборите намерението ни е да я затворим изцяло граничните пунктове, каза той и уточни, че това изисква сериозна организация.

Турция не допуска двойно гражданство, освен за българските изселници, напомни заместник-председателят на ВМРО и коментира, че така ги използва като пета колона за влияние във външнополитически план, следвайки неосманистката си политика.

Той обаче обясни, че благодарение на Обединени патриоти поне сега в Турция има 35 секции за гласуване, а не както на предни избори - 160.

По темите в политическия дебат Ангел Джамбазки каза следното:

Усещането за липсва на справедливост сред хората е огромно и има основание. Дълги срокове, в които се водят делата, маловажните случаи, битова престъпност – хората на усещат справедливост. Това е свързано с начина на действие в съдебната власт, мерки трябва да бъдат приложени и в прокуратурата. Когато хората виждат, че някой, който е на издръжка от бюро по труда, но кара безумно скъпа кола – има липса на усещане за справедливост. Много са случаите, при които някой не може да докаже доходи, които обаче се виждат от околните, като например скъпия автомобил, но продължава да получава помощи – това е сбъркан модел. И много сбъркана толерантност.

Рецидивисти, които са оставени вместо да чукат камъни, отново да обират бабите по селата. Това също е недопустимо. Нужно е да се промени Конституцията, нужна е и Велико народно събрание. Това е обществената необходимост.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *