Джамбазки: Законопроектът ни цели да поправи несправедливост

Джамбазки: Законопроектът ни цели да поправи несправедливост

12 април 2014  |   0 коментара

В нашия законопроект не става дума за ранно пенсиониране, а за това да успеем да поправим една дългогодишна несправедливост. А именно – хората, които са полагали тежък физически труд преди 20 и повече години, да успеят да се пенсионират по условията, по които са започнали да работят – I категория труд.

Това заяви заместник – председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването на „Нюз 7” „Нюзруум”.Той разясни подробности около внесеното от ВМРО, „България без цензура” и ЗНС предложение за ранно пенсиониране на миньорите и всички с I категория труд

Тези хора бяха ограбени от реформата по време на правителството на ОДС. Тогава започна промяната в пенсионната система. И сега, ако изпуснат срока, който е до края на 2014 г., трябва да се пенсионират на 65-годишна възраст. Представете си миньор на 65 години, коментира заместник-председателят на ВМРО.

Джамбазки обясни причината предложението да бъде внесено точно сега.

Сега имаме тази възможност да го направим посредством народните представители, които са част от „България без цензура” – господата Танчев и Йончев, посочи той.

Запитан дали очкава подкрепа от депутатите, заместник-председателят на ВМРО заяви, че това е шанс за четирите партии на статуквото да докажат, че са социални, каквито твърдят, че са.

Припомняме, че през октомври 2013 г. структурата на ВМРО – Перник поде законова инициатива в защита на пенсиите на местните миньори. Председателят на местната организация Кирил Караманчев започна да събира мненията на работилите поне 10 години в тази сфера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *