Джамбазки: ЕС ще бъде разпаднат от нагли лобистчета, които крадат бизнес!

Джамбазки: ЕС ще бъде разпаднат от нагли лобистчета, които крадат бизнес!

04 декември 2018  |   0 коментара

Ето така се разпада Европейски съюз, уважаеми. Ако вярно, това означава фалит за българските превозвачи. Означава нови около сто и петдесет хиляди български семейства да се превърнат в емигранти.

Това коментира във „Фейсбук“ българският евродепутат и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод информацията, че са приети реформите по пакета за мобилност, известен още като „Закона Макрон“. Според тях,  седмичната почивка на водачите да бъде извън шофьорската кабина; шофьорите трябва да се връщат в страната, където са базирани фирмите им, най-малко веднъж на 4 седмици, освен в някои особени случаи; превозвачите ще трябва да правят и минимум пет дни пауза между две серии каботажни превози в друга страна.

Евродепутатът Джамбазки е от върлите противници на тези промени. Припомняме, че през юли месец ЕП върна проекта за преразглеждане в комисията по транспорт.

Ето как продължава коментара си Ангел Джамбазки по повод информацияга, което все още не е официално обявена:

Този Европейски съюз ще бъде разпаднат не от скептиците, а от отвратителните лобисти и глезени богаташчета, като Макрон, който нагло се опитват да крадат бизнес. Пред очите на всички.

Няма никакво съмнение, този Европейски съюз трябва да бъде променен. Или Макрон, сирийските майки с деца и ишиасът ще го унищожат.

Автомобилният транспорт е третият по доходи на заетите лица и по приходи в хазната в България, при това е изцяло частен.

Точно е изречението: „Страни като Франция и Германия, разтревожени от конкуренцията на фирми в държави членки, където пътните разходи са по-ниски, успяха да ..." Да се опитат да ни фалират.

Франция и Германия са „разтревожени“ от конкуренцията... Тези, които лягат и стават с мантрите за „единния свободен пазар“. Същите, които не бяха разтревожени от конкуренцията, когато трябваше да се намърдват на нашите пазари.

Съветът трябва да приключи по-късно днес, тогава ще знаем със сигурност какво е „договорено“. Ако е „договорено“ наистина това, тогава трябва да направим две неща. Първото е камионите да блокират Брюксел. Второто - българското правителство трябва ясно и недвусмислено да заяви, че ако такова „законодателство“ мине, България ще наложи вето по някакъв друг важен за Германия и Франция въпрос, без значение какъв.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *